LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
10 juny 2019
Categories
Festes i fires
General
Turisme

Tot a punt per la 2a edició del Red Mountain Beer Fest

El proper dissabte 15 de juny, el festival transfronterer de cerveses artesanes de muntanya reuneix a la Pobla cervesa, gastronomia i actuacions de grups reconeguts.

Organitzat per la fàbrica de cervesa artesana Ctretze Pirineus i per l’Ajuntament de la Pobla de Segur, el proper dissabte 15 de juny se celebrarà la segona edició del Red Mountain Beer Festival, el festival transfronterer de cervesa artesana de muntanya que té la voluntat d’impulsar la comarca del Pallars Jussà i de posar en valor les microcerveseries dels Pirineus, els seus impulsors, el territori que les acull i la qualitat dels productes que elaboren.

En aquesta segona edició, el Festival creix en cerveses, en espais temàtics i cuida especialment la programació musical. Al Red Mountain, els visitants hi podran trobar set zones, segmentades en funció del públic al que s’adrecen o de les seves preferències segons el moment del dia: Red chillout, Red dinner, Red country, Red junior, Red restaurant, Red on tap i Red music.

Les cerveses se serviran directament des d’una sèrie d’entre 10 i 15 tiradors que hi haurà instal·lats en una llarga barra, des d’on s’aniran punxant els diferents barrils. El catàleg és ampli i divers. Els podran tastar cerveses amb graduacions que van del 4 a l’11% ABV, i d’una àmplia la gamma d’estils.

L’apartat de gastronomia el formen productors i restauradors del Pallars Jussà: la formatgeria Vilavella i la pastisseria Postres de Músic oferiran les seves elaboracions artesanes, i els restaurants Es Pallarès, la Pizzeria l’Era del Salàs, l’Alberg de la Torre (la Vall Fosca), Casa Masover, Restaurant de Gurp i Restaurant Els Raier donaran a tastar plats i platillos. Els visitants podran gaudir d’una oferta de qualitat, singular i atractiva, que serà presentada en format de tastos. Es posaran a la venda uns tiquets de degustació que donaran accés tant a cerveses com a gastronomia.

Aquest any, el festival posa l’accent en la música. Hi actuaran dos grans grups: Sam y la empresa, grup de músics professionals amb temes propis i versions dels 80, i A Contra Blues, sens dubte una de les millors bandes del panorama europeu actual. Els avala el guardó de guanyadors de l’European Blues Challenge 2014, dotze anys de carrera musical, més de set-cents concerts i sis treballs discogràfics.

El Red Mountain Beer Fest s’iniciarà a les 17.30h a la plaça de l’Ajuntament, amb l’obertura de la barra. A les 18.00h s’obrirà l’espai Kids Zone, una zona amb activitats per a totes les edats, amb una exhibició de zumba per a la canalla, a càrrec de Sentbé. A les 18.30h es posarà en marxa elCountry Beer Fest; a les 19.30h s’obrirà l’espai gastronòmic, amb una extensa oferta de plats i platillos dels restaurants de la comarca. A les 21.00h, actuació del grup Sam y la empresa, i a les 23.00 h, com a cloenda del festival, actuarà el grup A Contra Blues + DJ.

El Red Mountain Beer fest és una iniciativa público-privada, concebuda amb la finalitat de dinamitzar el territori i de crear una plataforma des d’on visibilitzar i promocionar els productes i els productors del Pirineu; que amb les seves empreses i obradors contribueixen a mantenir una economia viva, especialitzada i creadora de llocs de treball qualificats. Al Red Mountain Beer Festival d’enguany hi col·laboren APAT (Associació de professionals de l’ambit turístic), Al teu Gust Aliments del Pallars, Diputació de Lleida, Consell comarcal del Pallars Jussà i Vine al Pallars Viu el Jussà.