LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
21 gen. 2020
Categories
General
Informació municipal

L’Ajuntament de la Pobla, víctima d’un virus informàtic

L’Ajuntament ha rebut un atac informàtic d’un virus tipus phishing, consistent en la suplantació d’identitat en els correus electrònics. Recomanem que si rebeu un correu electrònic de l’ajuntament de la Pobla comproveu que l’adreça des d’on s’envia sigui del domini lapobladesegur.cat i que, en cas contrari, s’elimini el missatge tant de la bústia d’entrada com de la paperera. En la majoria de casos, els correus contenen un assumpte relacionat amb algun àmbit de l’Ajuntament i contenen un arxiu adjunt. Cal parar atenció, doncs, a l’adreça del remitent, ja que és qui dona la pista definitiva que el correu és un virus.

El virus s’activa quan la persona que el rep obre l’enllaç o el document que porta adjunt. El correu electrònic sol anar acompanyat d’un missatge proper que pretén guanyar-se la confiança de la víctima. Qui cau en el parany i obre el document o clica a l’enllaç, activa el virus i aquest s’escampa a través de la llista de contactes amb la finalitat d’obtenir dades bancàries, contrasenyes o altres dades personals o d’interés. A més, aquest material maliciós pot desencadenar l’entrada d’altres virus a l’ordinador afectat.

Demanem disculpes per les molèsties que aquest virus hagi pogut causar, estem  treballant per intentar eliminar aquest correu maliciós.