LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
4 maig 2016
Categories
Infants i joves
Informació municipal

CAMPANYA “AMPOLLON, DE FESTA RECICLA’T”

Els ajuntaments de la Pobla de Segur i de Tremp, juntament amb l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Pallars Jussà, han iniciat la campanya “AMPOLLON, de festa recicla’t” que té com a objectiu prevenir les diferents efectes que provoca la pràctica de l’anomenat “botellon” entre els joves i al seu entorn. L’acte de presentació de la campanya s’ha fet coincidir amb la penjada de diferents pancartes en espais visibles dels centres de secundària de la comarca, amb imatges de l’estat en què queden els llocs on es porta a terme aquesta activitat i amb el lema “AMPOLLON, de festa recicla’t”.

L’objectiu d’aquesta acció, tal com ha explicat la consellera de joventut del consell comarcal del Pallars Jussà, Pilar Cases, és “conscienciar els joves de la necessitat de recollir i reciclar el material que utilitzen, ampolles, gots, bosses, etc, per no perjudicar altres usuaris d’aquells mateixos espais, molts cops infants, que l’endemà es trobarien un panorama desolador si no fos per la intervenció de les brigades de neteja municipals”.

Dins la campanya de l’”AMPOLLON” també s’aborden altres front com la prevenció del consum de drogues i alcohol mitjançat diferents accions que s’han dut a terme en diferents centres de secundària de la comarca, el tractament dels problemes socials i de salut que se’n deriven, però també la minimització dels efectes cívics que comporta aquesta pràctica. A cada institut s’ha escollit una o diverses imatges corresponents al municipi on es troben, de manera que els joves puguin reconèixer els espais. Per cridar l’atenció dels joves vers la campanya, s’ha buscat una nova denominació d’aquesta activitat a través de la paraula “Ampollon” fent el joc amb la paraula catalana ampolla enlloc de la botella.

  • Foto [jpg - 336,39 KB]