LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
12 abr. 2020
Categories
Cultura
Festes i fires
General

Les Caramelles de la Pobla no s’aturen

El diumenge de pasqua és un dia assenyalat per als poblatans i les poblatanes, ja que des de bon matí passen pels carrers de la pobla a entonar les cançons de Caramelles, una tradició molt arrelada que no s’atura, tot i la pandèmia del COVID-19. Des de la junta de l’Associació de Caramelles, expliquen que, en veure que el confinament seguiria, van tenir clar que d’una manera o altra s’havia de celebrar la cantada de Caramelles, així que hem aprofitat les noves tecnologies per fer-les arribar a tothom, fins i tot aquells que un diumenge de Pasqua no les sentirien pels carrers de la Pobla.

Per poder dur a terme les caramelles 2.0, l’associació va demanar a tots els cantaires que es gravessin cantant tres de les cançons que normalment entonen pels carrers de la Pobla: Pasqua Florida, La diada de l’alegria i Als peus del Pirineu, la sardana de la Pobla. D’aquesta manera, i tenint totes les veus enregistrades s’han pogut editar els vídeos de caramelles, un material inèdit que, a més, permetrà tenir les cançons enregistrades. Les podeu sentir aquí

A més, durant aquest diumenge un cotxe recorrerà els carrers de la Pobla amb les cançons i a partir de la una es demana als poblatans i poblatanes que surtin al balcó a cantar-les per acabar amb la cançó dels segadors, com es faria un diumenge de pasqua normal. D’aquesta manera, i des de casa, explica la Junta, la tradició no s’atura i haurem ajudat a fer que el dia sigui una mica especial per a tots els poblatans i les poblatanes.