LAPOBLADESEGUR.CAT

Municipi

Equipaments

Ludoteca “Aixaldes”

Les ludoteques són un recurs que afavoreix i possibilita el joc oferint un espai adequat i segur, i materials lúdics amb l’atenció i l’assessorament de professionals qualificades en l’àmbit del joc i la joguina.

La ludoteca “Aixaldes” –paraula pallaresa que significa espurna de foc- està situada al carrer Ceferí Rocafort, s/n, té una sala de jocs de 136 m2  dividida en diferents ambients: espai tou, espai de joc simbòlic, espai de jocs de construcció, encaixos i trencaclosques, espai de jocs de taula i espai de taller creatiu.

Els espais estan ambientats amb el mètode Montessori, enfocats a satisfer les necessitats dels nens/es i no les de l’adult. Estan decorats amb colors suaus, decoració senzilla, àmplia i ordenada. Organitzats i adequats perquè el joc sigui enriquidor i propiciï interaccions i experiències profitoses i plaents.

La metodologia que s’utilitza a la ludoteca es basa en la llibertat. Tot (espais, temps, activitats) està pensat per afavorir el joc. Tot i que també podem proposar activitats dirigides i tallers, oferint així a l’infant una activitat lúdica que pot escollir.

Un dels objectius de la ludoteca és facilitar i garantir estones de joc, amb un aval pedagògic, entenent el joc no només com un entreteniment sinó com un dret dels infants, que assegura que aquests tinguin un creixement òptim, sa i feliç. El joc permet el desenvolupament, és un vincle d’unió, facilita la integració dels infants i els proporciona experiències que els prepara per la vida.

Destinataris del servei

El servei està adreçat a les nenes i nens de 0 a 12 anys. Les i els menors de 4 anys hauran d’anar acompanyats d’una/un adult responsable durant tot el temps d’estada a la ludoteca.

Horari

De dilluns a divendres de 17:00h a 19:00h

Està distribuït en franges horàries per trams d’edat: de 0-4 anys, de 5-8 anys i de 9-12 anys. (La següent distribució horària pot variar segons les necessitats)

Inscripció

Per fer la inscripció cal portar dues fotografies de carnet del nen o nena, una fotocòpia de la targeta sanitària, emplenar la documentació adjunta i abonar la quota corresponent.

Preu

  • Quota Anual: 40€ (Reducció del 50% per a famílies nombroses o monoparentals)
  • Quota setmanal: 8€

Altres serveis

La ludoteca Aixaldes ofereix la proposta educativa dels Matins de joc, un servei adreçat als alumnes de l’Escola Raiers i l’Escola Bressol Municipal, que facilita un ambient lúdic i educatiu on el joc i les joguines són els instruments de relació amb els companys i l’adult. També activitats extraordinàries com xerrades, tallers temàtics

A l’Espai Familiar Aixaldes, un servei adreçat als infants i les famílies, oferim l’entorn adequat per a les trobades del Grup de Criança, així com eines i recursos.