LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
19 juny 2018
Categories
Cultura
Festes i fires
General
Turisme

Les falles tornen a superar el centenar de parelles en un any marcat per la baixada de dones

Més de 150 parelles de fallaires i pubilles van desfilar el diumenge a la nit pels carrers de la Pobla. Un any més, la xifra de parelles supera el cententar, cosa que confirma la consolidació de la festa i posa de manifest que, tot i ser en diumenge, cada cop hi ha menys poblatans i poblatanes que se la perden. Una de les novetats d’enguany va ser que, per primer cop, set noies van baixar falla després d’haver-ho aprovat en l’assemblea extraordinària del passat mes de març. Totes set van viure-ho amb molta emoció i en destaquen la normalitat amb què es va viure i la bona acollida per part de la resta de fallaires i el poble.

Com ja és tradició, els i les fallaires es van concentrar a les 17h i van fer la desfilada pel poble, passant per les dues residències i pel Casal Cívic per anar a saludar els padrins i padrines que, a cusa de l’hora, no poden gaudir de la desfilada amb les pubilles. A les 19.30 es van començar a veure reds, mitenes, corpinyos i rams, i és que les pubilles es van concentrar per fer un mos totes juntes abans d’anar a rebre les seves parelles. Aquest any, per primer cop, va haver-hi torres humanes durant la concentració de pubilles gràcies als Malfargats del Pallars.

En caure la nit, els fallaires van encendre les torxes al cim de Santa Magdalena i van començar el descens que va culminar amb l’espera de les pubilles al peu de la muntanya i des d’allà, com és tradició, van desfilar fins a l’església per adorar la mare de Déu de Ribera.

Finalment, després de la ballada de la sardana de la Pobla, fallaires i pubilles van sopar i van posar punt i final a les falles del 2018. Enguany des de l’Associació Cultural de Fallaires i Pubilles de la Pobla es vol agrair l’esforç fet per un grup de dones del poble que, voluntàriament, van fer 34 truites perquè el sopar fos encara més bo. També es vol agrair la gestió que s’ha fet des del Casal Cívic per fer-ho posible i, sobretot, a tots els voluntaris i voluntàries del poble que han fet que aquesta festa hagi sigut un èxit un altre cop.

Esperem que hagueu gaudit molt de la festa!

Podeu veure un recull de fotos de la Bàrbara Chalamanch aquí i un del Joan Llimiñana aquí