LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
21 maig 2020
Categories
General
Informació municipal
Turisme

L’Ajuntament i FGC remodelen l’entorn de l’estació per promocionar el territori

  • Ferrocarrils cedeix a l’ajuntament l’ús de part d’un hangar ubicat a l’estació i els terrenys adjacents per a la promoció cultural, de l’esport i del turisme en benefici del municipi
  • El projecte inclou la urbanització de la zona compresa entre l’andana i l’Avinguda de l’Estació, amb la inclusió d’un aparcament per a cotxes
  • L’estació comptarà amb un nou espai per posar en valor el patrimoni històric ferroviari de la línia i la seva contribució al territori

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’Ajuntament de la Pobla de Segur han signat un conveni de col·laboració per millorar l’entorn de l’estació d’FGC al municipi. Amb aquest projecte, les dues institucions potenciaran l’àrea propera a l’estació com un punt neuràlgic de la mobilitat a la Pobla de Segur, fomentant l’ús del tren i posant en valor la seva importància en la configuració de les comunicacions del territori. A la vegada, la col·laboració pretén facilitar la promoció turística, cultural i econòmica del territori, mitjançant actuacions que facilitin i posin de relleu les potencialitats turístiques locals i comarcals.

D’aquesta manera, FGC cedirà a l’ajuntament l’ús de prop de 1.700 m2 d’uns espais de l’entorn de l’estació que actualment no són necessaris per a l’explotació ferroviària. Es tracta d’una part de l’antic hangar de l’estació, concretament 69 m2, així com els terrenys adjacents, al voltant de 1.600 m2. Ferrocarrils i l’Ajuntament treballaran conjuntament perquè en aquests espais s’hi desenvolupin activitats de promoció cultural, de l’esport i del turisme en benefici del municipi.

Som una empresa de mobilitat i turisme preocupada per moure persones amb la millor qualitat possible i alhora col·laborar amb el desenvolupament dels municipis per on passen els nostres trens o hi gestionem actius turístics”, explica el president d’FGC, Ricard Font. “Volem facilitar la generació  d’oportunitats per a la gent que hi viu. Activar i promocionar els actius econòmics, esportius, culturals, ambientals, ecològics, de paisatge i de natura. I tot això ho volem facilitar a l’entorn de l’estació de la Pobla”.

L’alcalde de La Pobla de Segur, Marc Baró, afirma que “esperem que amb la millora d’aquest espai i l’adequació d’aparcaments dissuasius, la zona deixi de ser una àrea d’intercanvi de viatgers i es converteixi en un centre d’atractiu turístic que potenciï el turisme actiu i sostenible”.

Amb aquest nou entorn que es crearà al voltat de l’estació de La Pobla de Segur es vol reforçar l’objectiu d’integrar les estacions de Ferrocarrils als entorns urbans, encabint-hi activitats més enllà del transport de viatgers. L’adequació de l’entorn de l’estació comportarà la urbanització de la zona compresa entre l’andana i l’Avinguda de l’Estació, i un nou aparcament per a vehicles al costat de l’estació, una actuació que facilitarà l’intercanvi modal en els desplaçaments dels veïns de la Pobla i contribuirà a minimitzar la dependència del vehicle privat a la zona.

D’altra banda, l’Ajuntament promourà en aquest entorn la creació d’un nou espai divulgatiu i expositiu, anomenat “El Moll de la Pobla”, per posar en valor el patrimoni històric ferroviari de la línia del ferrocarril de Lleida a la Pobla de Segur i la seva importància en el desenvolupament de les comarques pirinenques. Amb aquest objectiu, també es restauraran i col·locaran en un lloc accessible tres peces històriques, que actualment ja es troben a l’estació: dues grues i una aiguada (grua d’aigua). Per a FGC, comptar amb un espai com aquest a l’entorn de l’estació reforça la seva voluntat de posar en valor el patrimoni ferroviari a través de la restauració i la posterior exposició en llocs accessibles per a la ciutadania.