LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
3 febr. 2020
Categories
Cultura
General

L’IEI subvenciona la modernització de l’equip de so del Molí de l’Oli

La rehabilitació del Molí de l’oli com a centre cultural polivalent va dur-se a terme el novembre del 1991 i el va convertir en l’únic espai del Pallars Jussà, en aquella època, que podia acollir conferències, exposicions, concerts, seminaris… Així doncs, la planta superior es va convertir en un espai polivalent i sala d’exposicions permanent de la maquinària del primer molí de la comarca que va funcionar amb energia elèctrica. La planta inferior es va destinar a diversos despatxos per entitats i també el vestíbul.

El mobiliari que hi ha actualment al Molí de l’Oli data del 1993, any en què es va posar en marxa l’equipament com a centre cultural. Les noves demandes tecnològiques de la societat han fet que les necessitats variessin progressivament. És per aquest motiu que l’Ajuntament de la Pobla de Segur, com a titular de l’equipament, va adquirir un equip de so, pantalla i projector i va instal•lar una xarxa wi-fi per respondre a les necessitats dels usuaris. Aquestes millores tecnològiques estan molt poc actualitzades, cosa que comporta una mala execució dels actes que es realitzen en aquest equipament. La sonoritat del Molí de l’Oli no és gaire bona i la mala sonorització que en fa l’equip actual fa que les condicions per realitzar-hi actes cada cop siguin menys bones. És per això que modernitzar la sonorització i adequar-la amb un nou equip ha esdevingut una prioritat, per poder seguir oferint un espai on realitzar conferències i actes que estigui a l’alçada de les necessitats.

Per poder dur a terme aquesta modernització l’Ajuntament de la Pobla ha comptat amb l’ajut de l’Institut d’Estudis Ilerdencs a través de la subvenció Ajuts per a equipaments culturals amb un import de 917,10€. Actualment, doncs, el Molí de l’Oli compta amb un nou equip de so totalment renovat que milloren les qualitats sonores d’aquest equipament i que respon a les necessitats dels actes que s’hi realitzen.