LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
18 jul. 2018
Categories
Festes i fires
General

La Festa major de la Pobla torna amb la segona edició del Fem Colla

La Pobla ja ho té tot a punt per a la Festa Major d’enguany, una edició en què les colles tornaran a ser les protagonistes. Aquest any, hi ha un total de 13 colles i 250 participants que hauran de competir en un total de 18 proves per aconseguir un dels tres premis que aquest any són gentilesa de Roia, Carns Bastús, Plusfrésc, Cansaladeria Bellera, Xarcuteria Prió, Carnisseria Guàrdia, Cal Tomàs, C13 i Licors Portet. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar els i les joves a participar de les diferents activitats de la festa major i que així se la sentin més seva. Per guanyar punts hi haurà algunes proves específiques, com per exemple una macrogimcana o un concurs de paelles, i, a més, participar de les activitats de la Festa Major, com per exemple la travessa del llac, també donarà punts. El Femcolla s’acabarà el diumenge amb el Gran joc de les colles i un sopar per a totes les persones que hi hagin participat.

La festa comença avui 19 amb la cantada d’havaneres amb rom cremat per a tothom.  El dijous arriba una de les novetats d’aquest any, un súper tobogan urbà al carrer Bellavia on petits i gran podran gaudir d’una baixada ben passada per aigua. Al vespre, comencen les proves del Femcolla amb una macrogimcana al parc alcalde Boixareu amb la novetat d’un escalabirres en què les colles hauran de demostrar la seva habilitat.

El divendres serà el dia en què petits i gran podran gaudir, a les 10 del vespre, de l’obra de teatre El Paradise, amb els actors de la sèrie Merlí de TV3. Per les colles, hi haurà proves sorpresa durant tot el dia i no serà fins les sis de la tarda, amb el Holifest, que començaran les activitats de la festa. Al vespre tindrà lloc la sisena edició del correpintxos i per als més sortidors, la festa acabarà amb el grup de versions Banda Neon.

El cap de setmana també estarà carregat d’activitats. El dissabte en destaquen les esportives amb la pedalada popular, la ja tradicional travessa al llac i la doble milla urbana. Al parc tindran lloc el farcell de jocs tradicionals i l’exhibició de trial. El correfoc i el ball de festa major tancaran un dissabte ple d’activitats.

Finalment, el diumenge els més petits podran gaudir d’un parc infantil refrescant a la piscina municipal. Al migdia, les colles es trobaran al parc Alcalde Boixareu per fer gala de les seves dots culinàries amb el concurs de paelles i, a la tarda, les colles agafen protagonisme: hi haurà la prova final “El gran joc de les colles”, el ball del fanalet, l’entrega de premis i un sopar i fi de festa per a tots els participants del Femcolla. Podreu trobar el programa detallat a la web de l’Ajuntament de la Pobla de Segur.