LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
6 març 2018
Categories
Cultura
Educació
General

La Pobla de Segur acull la jornada del 8 de març al Pallars

Dones del Pallars és una assemblea de dones de recent creació que s’ha marcat com a primer objectiu l’organització de la jornada del 8 de març en el marc de la vaga feminista.

Fruit d’una convocatòria per xarxes socials i del boca orella, a principis de febrer, s’obria la primera Assemblea oberta de Dones del Pallars.La qüestió de fons de la trobada era valorar entre totes les assistents l’organització de la jornada del 8 de març i l’adhesió a la Vaga Feminista convocada amb motiu del dia de la Dona. Tot i això, també es van fer diverses propostes que el grup vol desenvolupar al llarg de l’any, la majoria de caràcter pedagògic i formatiu encarades a la prevenció de conductes masclistes entre el jovent i a visualitzar el paper de les dones pallareses en l’àmbit social, laboral i familiar.

Referent al Dia de la dona, el grup de Dones del Pallars ha organitzat una jornada reivindicativa que tindrà lloc el mateix 8 de març a la plaça de l’Arbre de la Pobla de Segur a partir de les 14:30h i fins a les 19h.

Entre els actes que s’hi han organitzat, cal destacar una exposició efímera sobre les dones pallareses, un mural de denúncia, els concerts de les formacions Far Out i Desfargats, activitats participatives i un micro obert a la poesia, a la reivindicació, a compartir experiències per qui vulgui fer sentir la seva veu.

Dones del Pallars també convida a qui ho desitgi a adherir-se lliurement a la vaga feminista tal com es va acordar durant l’assemblea. Una altra de les propostes és ajudar a la visualització de les dones en l’àmbit del treball penjant als llocs de feina cartells comptabilitzant les dones que hi treballen (adjunt a la notícia), així com a penjar davantals als balcons com a símbol de suport.