LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
19 juny 2018
Categories
Festes i fires
General
Turisme

La Pobla rep milers de visitants durant el Red Mountain Beer Fest

El primer festival transfronterer de cerveses de muntanya tanca amb un balanç molt positiu, tant pel que fa a participació com a consum responsable.

Organitzadors, cervesers, restauradors i visitants expressaven durant el cap de setmana passat la seva satisfacció pel desenvolupament de la que ha estat la primera edició del Red Mountain Beer Fest a la Pobla de Segur. Amb un sol radiant, el festival va reunir durant dos dies milers de visitants, atrets per la varietat de cerveses que, provinents de tot el Pirineu, es van poder tastar. L’èxit va superar totes les prediccions, i dissabte al vespre ja s’havia esgotat la pràctica totalitat de les cerveses participants. També els restauradors van haver d’ampliar les racions previstes dels plats i platillos que havien preparat per complementar la degustació de les cerveses. Les propostes gastronòmiques provenien de 7 restaurants que formen part del col·lectiu Al teu gust, aliments del Pallars, un programa de dinamització del sector agroalimentari del Pallars Jussà.

L’oferta del Red Mountain Beer Fest estava formada per gairebé 50 tipus diferents de cerveses provinents del Pirineu català, aragonès, basc, navarrès i andorrà. Molts elaboradors van voler acompanyar les seves cerveses i el públic interessat va poder comentar amb ells qüestions relatives al procés d’elaboració i a les caracerístiques diferencials de cadascuna. Els assistents podien triar la seva cervesa en una llarga barra amb 13 tiradors i amb una pissarra que assenyalava les característiques de les que se servien en aquell moment: fabricant, lloc d’elaboració, nom de la cervesa, estil, percentatge d’alcohol, ibus i preu. Abel Sánchez, propietari de la fàbrica de cervesa Ctretze Pirineus i coorganitzador del Festival, dona una especial importància al comportament responsable dels visitants pel que fa al consum d’alcohol. Cal recordar que el Red Mountain va posar en marxa la campanya “La cervesa mola, però tu més. Beu amb responsabilitat”.

El Kids Zone va ser també un punt d’atracció constant. L’oferta de jocs i activitats per als més petits va ser molt ben acollida i l’espai va estar molt concorregut durant la tarda de dissabte i el matí de diumenge.

Dissabte a la tarda, més de 20 persones van poder gaudir d’un maridatge de formatges Vilavella i formatge ecològic de Puigcerver amb cervesa Ctretze, a càrrec del formatger Pere Galzeran i el cerveser Joel Bastida.

El festival va culminar amb la baixada de les falles de la Mare de Déu de la Ribera, el diumenge 17 al vespre.