LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
26 abr. 2019
Categories
Cultura
Festes i fires
General
Turisme

La Vila del Llibre enceta la seva segona edició a La Pobla de Segur

Després de passar per L’Escala al febrer i Montblanc al març, el 3, 4 i 5 de maig La Pobla de Segur celebrarà la segona edició del seu festival literari. “La Pobla de Segur, Vila del Llibre 2019”, iniciativa promoguda des de l’Ajuntament i part de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, arriba amb un programa que convida a viure la literatura com a una experiència en contacte directe amb l’entorn natural i el patrimoni cultural i popular del Pallars Jussà.

Pel que fa el cartell d’autors que visitaran la Vila, hi participaran els dos premis literaris en llengua catalana més importants del país: Jordi Cabré, premi Sant Jordi 2018, i Rafel Nadal, premi Ramon Llull 2019. A més, entre altres autors, hi seran Coia Valls, amb una proposta experiencial basada en la literatura inclusiva; Màrius Serra, que convida a poblatans i visitants a jugar amb la seva darrera obra La novel·la de Sant Jordi, Maria Barbal, un dels noms que encapçalarà el cicle Dones i literatura, on s’encabiran novetats literàries, espectacles i contacontes. Un dels actes més esperats és l’espectacle Solitud 360º, una experiència immersiva de llums, ombres, fotografia i música per viure en primera persona el camí emocional de Solitud de Víctor Català.

A més, el divendres 3 de maig serà el dia que la Vila del Llibre dedicarà les activitats als centres escolars: Pep Coll, Jordi Folck i Patricia McGill seran els encarregats d’apropar als infants i joves les lletres de manera sempre engrescadora.

Aquest any la Vila del Llibre, a més, vol tornar a despertar altres racons oblidats de la Vila Closa. A espais recuperats com a Casa Orteu o la peixateria l’Àurea es sumaran nous espais, com per exemple casa Carpi, casa Miquelet o casa Pasqual, que acolliran taules del llibre, exposicions i experiències literàries com és el nou escaperoom “La dona pagesa només descansava quan dormia”.

A més, recordeu-vos de buscar els 12 enigmàrius Santjordiescos pels comerços, si n’encerteu més de 10 entrareu en el sorteig de premis del territori. Hi podeu participar fins el 5 de maig a les 12h i cal que dipositeu la butlleta o bé a l’urna de la Llibreria Chalamanch o bé a la carpa d’informació els mateixos dies de la Vila del Llibre.