LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
29 juny 2018
Categories
Cultura
Festes i fires
General

Lluís Puig guardonat amb la Ganxa d’Or pel seu suport al món raier

L’Associació Cultural de Raiers de la Noguera Pallaresa ha guardonat l’ exconseller de cultura, Lluís Puig, amb la Ganxa d’Or en reconeixement al suport que sempre ha donat als Raiers, a la diada i a la promoció de la tradició raiera en general. Eduard Bastús, president de l’associació, destaca que Puig ha estat sempre una persona molt propera als Raiers i que és gràcies a ell que s’han pogut dur a terme projectes com l’edició del conte Petita història dels Raiers, que trasllada la tradició als més petits. El conseller, que del 2011 al 2018 va ser director general de Cultura Popular, ha impulsat  també l’edició del llibre de l’Associació Internacional de Raiers, que recull tota la tradició raiera de les diferents associacions europees, ha promogut els intercanvis entre els raiers i altres associacions de cultura popular, així com, econòmicament, ha estat sempre disposat a ajudar els raiers.

Puig va ser nomenat conseller el passat 5 de juliol, pocs dies després de la 39a diada, que va viure des de la Pobla.  Bastús, a tall anecdòtic, explica que gairebé va ser nomenat a sobre d’un rai i que, de fet, enguany ja els ha felicitat pels 40 anys de diada, cosa que posa de manifest que sempre els té ben presents.

La Ganxa d’Or és un guardó que els Raiers atorguen a persones que han estat significatives en la recuperació del patrimoni raier i persones que han estat involucrades amb la festa i la promoció de la cultura dels raiers. Aquest guardó, que ja fa més de 25 anys que s’atorga, l’han rebut institucions, polítics, escriptors… sempre amb una mateixa característica: haver contribuït a la recuperació o difusió de l’ofici.