LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
28 gen. 2020
Categories
General
Infants i joves
Informació municipal

Els joves de la Pobla fan 8 propostes que votaran el divendres en assemblea

Són 8 les iniciatives que els i les joves de la Pobla han proposat als pressupostos participatius de joventut per aquest 2020, cinc són de joves d’entre 12 i 17 anys i tres de joves d’entre 18 i 29. D’una banda, en l’àmbit del lleure, s’ha proposat una acampada per a joves amb joc de nit, una sortida al Karting d’Alpicat, un cicle gastronòmic i una jornada de jocs de taula. De l’altra, en l’àmbit d’esports, s’ha proposat fer activitats nàutiques al llac i en l’àmbit del medi ambient fer una recollida de brossa amb un dinar popular. Finalment, en l’àmbit de l’activisme es proposa fer un cicle activitats LGBTI+ i en l’àmbit de l’educació la Sex Truck. Aquestes són les 8 propostes viables de les 13 que s’han rebut, cosa que des de l’Ajuntament es valora molt positivament. Sílvia Servent, regidora de joventut, remarca: “Enguany hem rebut un número similar de propostes que l’any passat, cosa que posa de manifest que els pressupostos participatius és una iniciativa que els joves se senten seva”.

L’Ajuntament ha tornat a posar en marxa els pressupostos participatius amb l’objectiu de responsabilitzar i crear mecanismes on totes les persones joves tinguin l’oportunitat de participar en les dinàmiques socials del municipi. És per això que totes les persones d’entre 12 i 29 anys estan convocades el divendres a les 19h a la fàbrica de cervesa C13 per decidir en assemblea quines són les propostes que es duran a terme durant el 2020. Per prendre aquesta decisió, caldrà que les persones que han proposat les iniciatives l’expliquin a l’assemblea i després es farà una votació col·lectiva i una d’individual. Les iniciatives escollides es duran a terme amb el lideratge de les persones que les hagin proposat i el suport tècnic i econòmic de l’Ajuntament de la Pobla.

Des de l’Ajuntament convidem a totes les persones joves a participar a l’assemblea i fer així un exercici de democràcia directa que els permetrà de decidir com gastar els diners públics destinats a activitats de joventut.