LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
22 abr. 2020
Categories
Cultura
General

Celebrem Sant Jordi des de casa

Donades les excepcionals circumstàncies d’enguany, en què els centres escolars estan tancats, que ni les floristeries ni les llibreries poden oferir-nos amb normalitat els seus productes, des de l’Ajuntament i la cooperativa Alba Jussà hem preparat un seguit d’activitats a fer a través d’Instagram per tal de celebrar la diada de Sant Jordi.

La jornada començarà amb el taller infantil d’elaboració d’una rosa comestible, a càrrec de la ludoteca municipal “Aixaldes” i seguidament l’Aina, de la cooperativa social de Lleure Quàlia, ens explicarà explicarà un conte de Sant Jordi en què no només s’hauran de parar les orelles, sinó que també s’hauran de fer manualitats. A més, a partir del migdia les cançons de Sant Jordi prendran els carrers de la Pobla gràcies a la megafonia municipal, que les passejarà pel poble.

Per als més grans, la proposta arriba a la tarda, amb la presentació del llibre “La noia de les ovelles pigallades”, primera obra de la periodista poblatana Laura Gordó. I al vespre, proposem als poblatans i les poblatanes que, en acabar els aplaudiments, posin als mòbils o en altaveus, si en tenen, la cançó “Tot anirà bé”, versionada per la Mari Martí i el Pere Costa.

Prèviament a la diada, un any més, hem dut a terme en un concurs organitzat conjuntament amb “El Jardí dels llibres” de la cooperativa Alba Jussà en què, a través de quatre pistes, es convidava als seguidors d’Instagram a endevinar el títol d’un conegut llibre per poder obtenir un premi: un val 2×1 al Jardí dels llibres.

Ramon E. Guimó, regidor de cultura explica: “L’objectiu d’aquesta diada és, en la mesura del possible, portar el Sant Jordi a les cases dels poblatans i poblatanes”. Aquesta diada virtual es podrà celebrar gràcies a la col·laboració de diverses entitats i persones que, desinteressadament i amb molt interès han preparat alguna de les activitats que us proposem. Esperem que gaudiu molt d’aquesta diada confinada!