LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
25 juny 2019
Categories
Informació municipal

Servei alternatiu del tren de la Pobla del 24 al 30 de juny.


Us informem que el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en el tram comprès entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur es realitzarà amb autobús entre el dilluns 24 i el diumenge 30 de juny com a conseqüència de treballs de manteniment programats de les unitats de tren.

L’horari de sortida de l’autobús substitutori serà l’habitual dels trens i s’aturarà a totes les estacions del recorregut a la parada d’autobús més propera. No obstant, a les estacions de Gerb, Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de la Sal i Santa Linya l’autobús s’aturarà sota demanda de les persones que viatgin en el tren, trucant al telèfon 973445503 o mitjançant els intèrfons de les estacions.

Entre les estacions de Lleida Pirineus i Balaguer el servei de trens serà l’habitual, amb l’excepció de les següents circulacions, que també es veuran substituïdes íntegrament per un servei d’autobús:

  • Dilluns 24 de juny i diumenge 30 de juny: tren amb sortida de Balaguer a les 20.07 hores.
  • Del dimarts 25 al dijous 27 de juny: tren amb sortida de Lleida Pirineus a les 05.25 hores i tren amb sortida de Balaguer a les 20.37 hores.
  • Divendres 28 de juny: tren amb sortida de Lleida Pirineus a les 05.25 hores i tren amb sortida de Balaguer a les 22.29 hores.

La circulació del Tren dels Llacs no es veurà afectada per aquestes tasques de manteniment. 

El manteniment de les unitats de tren, la clau per allargar-ne la vida útil

La línia Lleida-La Pobla d’FGC disposa de dues unitats de tren que, com tot el material rodant ferroviari, requereixen d’uns processos de revisió i manteniment preventiu. Aquests treballs estan programats i calendaritzats, però sovint es realitzen en horari nocturn sense tenir efectes en el servei comercial dels trens. Aquests processos responen tant a motius tècnics, amb l’objectiu d’evitar avaries, garantir la fiabilitat, la disponibilitat i la seguretat del material; com a motius legals, que exigeixen aquestes revisions per permetre la circulació dels combois.

Entre els dies 24 i 30 de juny es revisaran específicament els motors d’una de les unitats de tren. Aquesta és una tasca no es pot realitzar en horari nocturn i que obliga a interrompre el servei comercial entre les estacions de Balaguer i La Pobla.

Amb aquesta actuació es completarà el cicle previst de revisions de les dues unitats de tren de la línia Lleida-La Pobla. Així, es preveu que no hi hagi cap més interrupció significativa del servei fins a l’arribada d’una tercera unitat a la línia, prevista per l’any 2021.