LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
25 abr. 2020
Categories
General
General
Infants i joves

Sortida dels nens al carrer

Comença a concretar-se com serà el desconfinament a Catalunya. A partir de diumenge, 26 d’abril, els nens podran sortir al carrer, una de les mesures d’aquest desconfinament gradual, després de més d’un mes sense poder sortir de casa per evitar la propagació del coronavirus. És una de les últimes novetats que ha anunciat el Govern espanyol en el pla de desconfinament dels nens, després de dir, inicialment, que els infants només podrien acompanyar els adults a fer les activitats permeses (anar al banc, al supermercat, a la farmàcia…).

Quins nens poden començar el desconfinament?

Es permet la sortida al carrer als nens menors de 14 anys per poder passejar, segons ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Pel que fa a la franja d’edat entre 14 i 18 anys, la ministra portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, ha donat per fet que ara ja poden sortir al carrer per fer activitats permeses i “les podran continuar fent”. Cada adult podria acompanyar tres nens i estarà permès córrer, saltar i fer exercici, respectant les mesures de distanciament social. L’adult ha de ser una persona que visqui amb l’infant.

Quan poden sortir els nens al carrer?

El desconfinament dels nens es podrà fer a partir de diumenge, 26 d’abril, cada dia, acompanyats d’un adult. Els infants menors de 14 anys podran sortir des de les 9 fins a les 21 h a fer un passeig. Es recomana evitar hores punta per evitar contagis. Aquesta sortida al carrer no podrà durar més d’una hora.

Fins on es pot anar a passejar en sortir de casa?

El Govern espanyol ha anunciat que els nens no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa seva, una restricció que ja plantejava la Generalitat en el seu pla per permetre la sortida dels nens al carrer fa dies. Calcula aquí amb aquesta eina i a través del mapa el radi d’un quilòmetre per sortir de casa.

Què es pot fer en la sortida al carrer?

No està permès l’accés a parcs, zones infantils i altres instal·lacions que no compleixin les mesures de seguretat. Cal mantenir la distància de dos metres entre persones i continuar procurant per una bona higiene. Recordem que la Generalitat recomana dur el certificat autoresponsable de desplaçament.

La mascareta per als nens és obligatòria?

El Govern espanyol recomana l’ús de mascaretes durant la sortida dels nens al carrer, però no són obligatòries. La Generalitat preveia fer obligatòries les mascaretes per als nens i tots els membres de la família que surtin a passejar. L’única excepció era per als infants de zero a tres anys. Podran dur tot tipus de mascaretes: quirúrgiques, casolanes o higièniques. La Generalitat recomana que es facin mascaretes infantils a casa, adaptades als nens.