LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
13 juny 2018
Categories
Cultura
Festes i fires
General
Turisme

Tot a punt per un cap de setmana intens de gastronomia i cultura a la Pobla

Ja ho tenim tot a punt per acollir als milers de visitants que durant aquest cap de setmana gaudiran d’un programa doble: la celebració del primer festival transfronterer de cerveses de muntanya i el de les tradicionals Falles de la mare de Déu de la Ribera.

La festa començarà el dia 16 a les 17h amb l’obertura del Red Mountain Beer Festival, el primer festival transfronterer de cervesa artesana de muntanya, que té la voluntat de posar en valor les microcerveseries dels Pirineus, els seus impulsors, el territori que les acull i la qualitat dels productes que elaboren. El catàleg és ampli i divers. Els amants de la cervesa la podran tastar en català, castellà, euskera i occità, amb graduacions que van del 4 a l’11% ABV, i d’una àmplia la gamma d’estils. L’organització ha posat en marxa la campanya “La cervesa mola, però tu més. Beu amb responsabilitat”, per tal de potenciar el consum responsable d’alcohol.

L’oferta gastronòmica del Red Mountain Beer Fest provindrà dels restaurants Buenos Aires, de Tremp; Casa Masover, de Buira; de Gurp, de Tremp; És Pallarès, de Tremp; l’Era del Marxant, de la Pobleta de Bellveí; la Cuineta, de la Pobla de Segur i la Pizzeria l’Era del Salasse, de Salàs de Pallars, i consistirà en platillos i plats amb uns preus que oscil·laran entre l’1 i els 4 tiquets. Durant el cap de setmana del festival es podrà gaudir de la proposta gastronòmica pallaresa el dissabte 16 a partir de les 19.00 h i diumenge durant l’hora del vermut i el dinar, a partir de les 12.00 h. L’oferta cervesera serà més ampla: dissabte els tiradors es posaran en marxa a partir de les 17.30 h i diumenge a partir de les 11.00 h, de manera paral·lela amb la resta d’activitats del Festival.

Les tradicionals Falles posaran punt i final al cap de setmana el dia 17 al vespre. A les 17h de la tarda els i les fallaires faran la desfilada pel poble i després pujaran a la muntanya de Santa Magdalena amb les falles d’avellaner i pi sec que s’han construït els dies abans de la festa. Mentrestant, les pubilles es preparen amb el tradicional vestit de catalana per trobar-se amb les famílies al Molí de l’Oli quan la nit és a punt de caure. Quan es comença a fer de nit les pubilles i els poblatans i poblatanes baixen fins al peu de la muntanya de Santa Magdalena a esperar els fallaires que, quan arriben, pugen en processó amb la seva pubilla fins a l’església per fer-li una ofrena a la mare de Déu de Ribera. Per acabar es fa una ballada de sardanes a la plaça de la Pedrera i un sopar popular per als fallaires i les pubilles.

Descarregueu-vos el programa i no us perdeu res!