LAPOBLADESEGUR.CAT

Turisme

Vine al Pallars, viu el Jussà

VINE AL PALLARS, VIU EL JUSSÀ. sorgeix l’any 2013 d’una iniciativa de l’Associació de Cases de Turisme Rural del Pallars Jussà amb la voluntat de fer del Pallars Jussà un destí turístic durant els 12 mesos de l’any, trencant d’aquesta manera amb la estacionalitat i la percepció de ser una comarca de pas.

Aquesta iniciativa consisteix en oferir als nostres clients sortides de senderisme amb un guia per donar a conèixer la comarca. La idea del projecte és molt bona, per aquest motiu, es decideix donar-li continuïtat, però amb un altre tipus d’organització i d’enfocament. En primer lloc, es crea el nom de la campanya, com ara el coneixem; VINE AL PALLARS, VIU EL JUSSÀ i posteriorment, es busca una empresa de guies de la comarca, per que s’encarregui de la seva execució; PIRITREK, i aquest any 2014 s’integra al projecte l’APAT (Associació d’empresaris de l’àmbit turístic del Pallars Jussà) prenem així un caire de participació no tan sols d’allotjaments rurals si no tot tipus d’allotjament i d’empreses del sector.

Es tracta d’oferir, gratuïtament, a totes les persones que s’allotgen a les cases rurals i allotjaments adherits, sortides de senderisme amb guia de diferents nivells (baix-familiar,mitja,alt) i també a través d’un tiquet, es poden beneficiar de descomptes en els establiments turístics com; restauració, museus, castells, bodegues, activitats esportives,… adherides de la comarca. També hi ha la possibilitat de fer les activitats de senderisme amb guia, si no s’està allotjat en cap establiment, per un preu molt reduït, i així donem la possibilitat de participar a tota la gent que li pugui interessar, ja sigui del territori o un visitant. Només cal que vagin a una oficina de turisme del Pallars Jussà per fer la inscripció corresponent.

Pel que fa a les activitats, es programen 20 sortides guiades; al Congost de Mont-rebei, a la Serra de Boumort, la Ruta al Castell de Mur, una passejada per la Conca, una volta al Roc de Pessonada, de Moncortès a la Geganta Dormida, la vall de Manyanet, Seguint lo Carrilet, al Castell de Sant Gervàs, al Dolmen de la Casa Encantada, la vall de Riqüerna, a Montcortès, al Montsent de Pallars i Montorroio, al congost de Collegats i als llacs glacials de la Vall Fosca. També hi ha sortides nocturnes a Montcortès, al Castell de Mur, a Boumort. Aquesta activitat no necessita en cap cas, de un numero mínim de participants, es realitzen les sortides, sigui quin sigui el numero de senderistes. Per altra banda, s’ha arribat a un acord per tal de que els clients allotjats en els establiments participants obtinguin un preu reduït en alguns dels següents equipaments comarcals: Centre de visitants del Pallars Jussà, Castell i Col•legiata de Santa Maria de Mur, Castell de Llordà, Botigues-Museu de Salàs de Pallars, Museu Hidroelèctric de Capdella, Telefèric d’Estany Gento, Parc Astronòmic del Montsec, Museu dels Raiers, Museu de la Conca Dellà i Parc Cretaci, Capella de Sant Antoni i Museu de Casa Bonifaci, Parc de les Olors de Claverol i Exposició “Tot a Mitges” al Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç. També Licors Portet i els Cellers Castell d’Encús, Sauvella, Vila Corona, Garcia Muret i Miquel Roca. La voluntat de l’Associació amb aquest projecte és crear aliances amb aquelles empreses de la comarca, que es dediquen al turisme, que s’hi vulguin adherir, amb l’objectiu de promocionar el Pallars Jussà, una comarca per descobrir. El projecte s’ha finançat amb les aportacions dels establiments adherits, i els ajuts del Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’IDAPA, i deu ajuntaments de la comarca.

En l’actualitat hi ha una trentena d’establiments adherits, de tot tipus dels esmentats, i amb l’objectiu de fer créixer el numero d’adhesions. La primera fase de la campanya es dissenyà per la temporada d’estiu, de Juny a Setembre, aquest any s’hi ha donat continuïtat la resta de l’any, amb altres tipus d’activitats. L’èxit d’aquest projecte, depèn en bona mesura, d’una bona campanya de difusió als mitjans audiovisuals, per fer que tothom se’n assabenti, i generar interès per vindre a la nostra comarca. Donar a conèixer el nostre territori tot caminant de la ma d’un guia, interpretant el paisatge, la fauna i la flora, i sense cap cost. I a més tenir descomptes en establiments diversos en tota la comarca, ens sembla què és un punt molt atractiu per aconseguir la nostra fita.

La nostra idea és què VENIR al Pallars Jussà tingui un atractiu i VIURE’L encara més.

asdffdsa