LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
20 nov. 2017
Categories
Salut
Solidaritat

3 de desembre: Dia Internacional de les persones amb discapacitat

El dia 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que neix amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre la discapacitat i promoure la integració de les persones amb discapacitat en tots i cadascun dels àmbits de la vida social, política, cultural i econòmica.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la discapacitat dins l’àmbit de la salut com tota restricció o absència de la capacitat per realitzar una activitat en la forma o dins del marge que es considera normal per a un ésser humà. Aquesta limitació funcional es manifesta como una realitat en la vida diària i el problema interfereix tant en les activitats físiques com en les psicològiques. És per això que parlem de persones amb discapacitat i no de discapacitats.

Actualment, més de 500 milions de persones de tot el món pateixen algun tipus de disminució física, psíquica o sensorial. Tot i això, encara no som del tot conscients de les dificultats que es troben aquestes persones al llarg de la seva vida.

Les persones amb discapacitat tenen els mateixos drets que qualsevol altra persona i són iguals davant la llei. Informa-te’n al document adjunt