LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
19 set. 2022
Categories
Cultura

Acte de record a l’activista cultura Manel Dalmau i Etxalar

L’Ajuntament de la Pobla de Segur, aquest passat diumenge, va fer un acte de record a l’activista cultura Manel Dalmau i Etxalar, veí de la nostra vila, persona molt estimada  i traspassat ara fa poc més d’un any.

El Manel havia realitzat nombrosos documentals de diversa tipologia (amb un d’ells havia guanyat el premi Pica d’Estats concedit per la Diputació de Lleida), cursets de cinema i projectes culturals, aquí i d’altres països, en especial a Colòmbia.

Col·laborava amb la regidoria de cultura d’aquest ajuntament en l’elaboració d’entrevistes de memòria històrica, la filmació d’un nou documental i altres projectes.

A l’acte de record al Manel Dalmau, que tingué lloc al Molí de l’Oli i comptà amb una molt nombrosa assistència, hi intervingueren la seva companya Maria, el seu íntim amic Agustí Paüls i el regidor de cultura, Ramon Enric Guimó.

Durant l’acte es van projectar els seus documentals: “El cirerer rosa” (que explica amb imatges i entrevistes els anys cinquanta a la Pobla), “Somnis de paper” (que se centra en la vida poblatana a la dècada dels seixanta i que inclou també filmacions d’aquells temps realitzades per alguns poblatans) i un documental de caire personal gravat poc abans de morir.