LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
24 set. 2021
Categories
General

La campanya d’estudi de trànsit de la Pobla de Segur detecta un 2% d’infraccions

Durant les més de 72 hores que el dispositiu radar mòbil va estar connectat van passar per davant seu un total de 26.803 vehicles, dels quals només un 2% superaven la velocitat permesa.

Durant la setmana del 2 al 8 d’agost, els radar mòbil es va col·locar en fins a cinc punts diferents de la Pobla de Segur, tot i que la majoria de temps va estar ubicat a l’avinguda Verdaguer i a l’avinguda Estació, dos de les vies més transitades del municipi. En les 72 hores que, al llarg de la setmana, el dispositiu ha estat connectat ha fotografiat 523 vehicles que superaven la velocitat. Aquesta xifra representa un 2% dels 26.803 vehicles controlats.  

Malgrat que el límit de velocitat permesa en aquestes vies és de 50 km/h, el dispositiu estava configurat perquè fotografiés els vehicles que superaven els 56 km/h. Del total de 523 fotografies a vehicles infractors són vàlides per a trametre 465, els conductors dels quals properament rebran la sanció corresponent. Pel que fa a les velocitats, el radar ha detectat 173 cotxes que superaven els 60 km/h. D’aquests, 10 vehicles circulaven a més de 70 km/h i tres van passar per davant del radar superant els 80 km/h.

L’objectiu principal d’aquesta campanya és fer un estudi de la velocitat de circulació dels vehicles dins del municipi, per tal de millorar la seguretat viària del nucli urbà. Així doncs, l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, s’ha mostrat satisfet pels resultats de la campanya perquè “tot i tenir la sensació que en general als carrers de la Pobla se superaven les velocitats permeses, hem pogut comprovar que no és així”. Una vegada analitzades les conclusions de l’informe, el consistori prendrà les mesures corresponents pel que fa a la seguretat viària. “Ens plantejarem opcions per pacificar el trànsit com pot ser fer més visibles els passos de vianants o instal·lar a la calçada elements reductors de velocitat”, ha anunciat Baró.