LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
18 maig 2021
Categories
General

Canvi en l’enllumenat públic del casc antic

L’Ajuntament de la Pobla de Segur està renovant l’enllumenat públic del Raval. En concret, es tracta del carrer Pau Claris, carrer d’Oran i carrer Raval, on se substituiran més de seixanta faroles. Aquest canvi comportarà un estalvi energètic de 30.000 KW per hora a l’any i es deixarà d’emetre fins a vuit tones de Co2. En total, l’estalvi energètic serà d’un 85% respecte l’actual.

A banda del notable estalvi energètic, l’alcalde Marc Baró ha destacat que l’objectiu d’aquesta actuació ha estat “reduir la contaminació lumínica, ja que s’han instal·lat lluminàries de característica Zona E1, la que garanteix la protecció del cel nocturn perquè emet el flux lumínic cap al terra”.

Per fer aquesta renovació s’hi ha invertit uns 11.000 euros. Les faroles s’han adquirit gràcies a la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis. El personal de la Brigada Municipal està treballant per completar la instal·lació el més aviat possible. A banda, el consistori també ha afegit un filtre de color a les faroles de la plaça del Daldo i del carrer Llorenç i Torres, entre d’altres, perquè tinguin un to més càlid, confortable i uniforme amb la resta d’elements lumínics.