LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
15 set. 2022
Categories
General

Canvi en l’enllumenat públic de la zona nord de la Pobla de Segur

L’Ajuntament de la Pobla de Segur està substituint l’enllumenat públic actual amb uns fanals amb tecnologia LED de color ambre. En concret, l’àmbit d’actuació és la zona nord de la Pobla de Segur: des del barri de la Cooperativa fins a la plaça de l’Arbre. És en aquesta zona on s’ubica la zona comercial i la majoria dels equipaments municipals (Biblioteca, Telecentre, la Residència Nostra Senyora de Ribera, Conjunt Mauri, Parc Alcalde Boixareu…), així com la part residencial amb més densitat de població.

Amb aquesta actuació es renovaran els elements lumínics que, en general i després de tants anys, es trobaven en mal estat malgrat les reparacions puntuals que s’hi ha anat fent. A més, la substitució suposarà un estalvi energètic de 26.980W per hora. El pressupost de l’actuació és de 86.532,45 euros i inclou tant la compra de les prop de 300 fanals que es renovaran com la instal·lació.

El fanal, que s’han adquirit gràcies a la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis, compleixen la normativa Starlight pel que fa a la contaminació lumínica i respecta l’observació del cel nocturn, ja que emet el flux lumínic cap a terra. Aquesta actuació segueix el camí iniciat el maig del 2021 quan es van renovar el fanal de la Raval.