LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
27 ag. 2020
Categories
Cultura
General
Informació municipal

Finalitza amb èxit el cicle de concerts a la fresca a la Pobla de Segur

 

El pati de l’escola “Els Raiers”, a la Pobla de Segur, ha acollit cada dimecres un concert a la fresca amb formacions en acústic que han portat música de diferent tipus durant el mes d’agost. El cartell d’aquesta primera edició combinava els estils del Trio Silverwood, pop internacional 100% en acústic; el duet Aupa duo, un projecte de creació musical on els instruments de corda enriqueixen les convencions clàssiques a partir de la composició pròpia; la cantautora aranesa Alidé Sans, una revelació musical de ritmes mestissos amb influències de músiques del món i el duo Massana-Bonjoch, dos músics d’altíssim nivell que ofereixen folk, rock, blues… Aquesta última formació va cloure el cicle de concerts a la fresca, una iniciativa que ha comptat amb una molt considerable assistència.

Amb aquests quatre concerts, l’Ajuntament de la Pobla ha fet una aposta per la cultura segura, limitant-ne l’aforament i demanant als assistents que anessin a buscar l’entrada gratuïta per a cada actuació. Ramon Enric Guimó, regidor de cultura explica: “Aquest any, que està sent molt dur per al sector cultural, no hem volgut renunciar a la cultura i a la màgia de la música en directe. És per això que hem adaptat el format i, amb unes 150 persones a cada concert, podem afirmar que ha sigut un èxit”. La bona acceptació dels concerts a la fresca posa de manifest que els poblatans i les poblatanes tenien ganes de sentir música en directe i fa que sigui una activitat que es consolidi de cara als propers estius”. El cicle de concerts ha comptat amb la col·laboració i el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Els concerts no han estat les úniques activitats que l’Ajuntament de la Pobla ha programat durant l’estiu, també s’han dut a terme un cicle de cinema a la fresca, la Festa Major, dues activitats d’observació d’estels, activitats per a joves, presentacions de llibres i un cicle d’activitats literàries infantils. Totes les iniciatives s’han dut a terme seguint les mesures de seguretat indicades, controlant l’aforament, amb l’obligatorietat de dur la mascareta i, en total, han aplegat força afluència al llarg dels mesos de juliol i agost.