LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
19 set. 2018
Categories
Festes i fires
General

Neix CordeVi, el festival gastronòmic del Pallars Jussà

Els propers mesos d’octubre i novembre celebrarem el Festival CORDEVI, el Festival Gastronòmic del Pallars Jussà, que omplirà la comarca de propostes diverses i originals relacionades amb el corder i el vi, però també amb una oferta molt més àmplia de productes: licors, cervesa, oli, safrà, embotits o vedella ecològica entre altres.

La voluntat del festival és promoure i donar a conèixer la riquíssima gastronomia pallaresa i les persones i el territori que la fan possible. I ho fem en un moment en el que a la comarca es desenvolupen diverses fires, que ja són una cita obligada pels amants del bon menjar.

D’entre les activitats destacades del festival, es podrà gaudir de caminades amb pastors, tastos, degustacions i tallers gastronòmics, de visites guiades o de sopars en llocs emblemàtics, entre moltes propostes més.

Paral·lelament i també dins del marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallarès. A més,  coincidint amb els caps de setmana de fira, s’oferiran els menús  de Cuina de Fira, una proposta que dóna continuïtat als darrers anys.

El festival passarà per la Pobla en dos dels caps de setmana de la seva programació. La primera cita el dissabte 13 d’octubre a l’Oktoberfest que organitza la Fàbrica de Cervesa CTretze Pirineus. La segona, el cap de setmana del 20-21 d’octubre amb un programa d’activitats que inclou un taller de cuina amb licors pirinencs, una visita a una explotació de corder, un tast d’olis i un tast d’elaboracions de corder maridades amb cervesa artesana.

Esperem que aquesta proposta us animi a gaudir dels millors productes de casa nostra en companyia dels millors amfitrions.

El festival CordeVi l’organitza el Programa “Al Teu Gust – Aliments del Pallars” que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Pots consultar-ne el programa adjunt.