LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
28 nov. 2022
Categories
Cultura
General

“Cors Operístics” amb la Camerata Granados

Aquest dissabte 26 de novembre, l’església parroquial de la Pobla de Segur va acollir el nombrós públic assistent al concert “Cors Operístics”, la primera producció de la Camerata Granados, un espectacle que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de la Pobla de Segur.

La Camerata Granados és una agrupació musical d’artistes de les comarques lleidatanes que va ser creada durant la pandèmia i que està dirigida pel director poblatà Pau Romero-Andreu. En aquest espectacle estan acompanyats de la soprano lleidatana Iolanda Dolcet i d’un gran cor amb components dels cantaires de la Coral d’Avui d’Agramunt, del cor Banahà de Bellvís, del cor Stabat Mater de Mollerussa i de la coral Verge de Ribera de la Pobla de Segur.


Més d’un centenar de músics i cantaires, van fer gaudir el públic durant una bona estona de tot tipus de música operística, del bel canto al verisme o a l’òpera bufa. La primera part estava dedicada a grans àries de compositors com Mozart, Puccini, Bellini, Rossini o Bizet, mentre que a la segona les corals hi van tenir un paper més participatiu interpretant coneguts cors d’òperes de Verdi, Wagner, Mascagni o Donizetti. El públic en peu va ovacionar llargament la interpretació de tot el conjunt d’artistes i va ser correspost amb un magnífic bis: el famosíssim “Libiamo ne’lieti calci” de l’òpera “La traviata” de Verdi. A part d’apropar l’òpera a un públic que no tenim ocasions d’escoltar aquest tipus de música a les nostres contrades, aquest concert permet la interacció de corals amateurs i que actuïn amb una orquestra de professionals interpretant un repertori que sovint no treballen.


Aquest espectacle, inaugurat a Juneda el dia 6 de novembre, també es va poder veure el passat divendres a l’Auditori Enric Granados de Lleida i aquest diumenge al teatre L’Amistat de Mollerussa.

Fotografies de J. Antoni Romero