LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
13 nov. 2017
Categories
Esports
Natura
Turisme

Disponible una nova edició del Plànol de Senders de Collegats-Boumort

El nou plànol presenta com a novetat principal la classificació de la dificultat segons el mètode SENDIF de la Taula de Camins de l’IDAPA.

Des d’avui ja podeu trobar a l’Oficina de Turisme de la Pobla la nova edició del plànol de senders de Collegats-Boumort. Aquesta reedició ha comptat amb la col·laboració de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran, liderada per l’IDAPA, ja que la dificultat dels itineraris s’ha determinat segons el mètode SENDIF, desenvolupat en el marc de la taula. El mètode SENDIF és un mètode de càlcul de la dificultat d’un itinerari estandarditzat per a les 6 comarques pirinenques que caracteritza la dificultat amb dues components: física (en funció de la distància i del desnivell) i tècnica (en funció de si l’itinerari presenta dificultats afegides com terrenys complicats, pendents pronunciats, creuaments de rius, trams equipats, etc.).

Collegats-Boumort és un projecte de custòdia del territori i desenvolupament local centrat en l’entorn de l’espai de la Xarxa Natura 2000 Serra de Boumort – Collegats. L’objectiu del projecte, promogut per l’Ajuntament de la Pobla de Segur, l’Estació Biològica del Pallars Jussà i la Reserva Nacional de Caça de Boumort, és dinamitzar l’aprofitament dels recursos naturals, l’ecoturisme i la creació d’ocupació local. El projecte inclou accions com la recuperació de senders que conformen una xarxa de 40 quilòmetres d’itineraris per fer a peu o en bicicleta, la creació d’aquest plànol de senders, la creació i consolidació de la marca turística Collegats-Boumort, la realització d’un inventari de patrimoni històric de Collegats i les excavacions al Pui de Segur, l’elaboració d’un catàleg turístic “Què pots viure a Collegats i Boumort?” i un manual d’acollida turística, l’assessorament a empreses del sector i la realització dels vídeos promocionals.