LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
31 jul. 2020
Categories
Cultura
Festes i fires
General
Turisme

Neix el festival de música Orígens a la Pobla de Segur

La Pobla de Segur acollirà el cap de setmana del 7 i 8 d’agost la primera edició del festival de música Orígens, un cicle que té com a objectiu acostar iniciatives musicals diverses i convertir així la Pobla en un poble de referència a l’Alt Pirineu i Aran en l’àmbit cultural. En aquesta primera edició hi haurà les actuacions de Roger Mas i el Petit de Cal Eril dos cantautors consolidats dins del panorama musical català.

El festival, que s’ha hagut d’adaptar a la situació sanitària actual, començarà divendres amb el concert de Roger Mas, cantautor solsoní, que portarà el seu últim disc Parnàs, per primer cop, a terres pallareses. Dissabte serà el torn del Petit de Cal Eril, que torna a la Pobla amb el seu últim disc Energia fosca. Les entrades per als dos concerts, estan esgotades.

Aquesta primera edició d’Orígens s’ha vist reduïda, tant pel que fa als concerts com a l’espai, a causa de la COVID-19, però és una declaració d’intencions del que arribarà a les properes edicions. L’objectiu és fer un festival de quatre concerts durant el mes d’agost que també aculli activitats culturals i un espai gastronòmic per posar en valor els productors, els restauradors i la gastronomia pallaresa. A més, amb la localització escollida, es pretén reivindicar un espai emblemàtic que és l’origen de la Pobla, Sant Miquel del Pui. Orígens és iniciativa de la Fàbrica de cervesa artesana Ctretze i compta amb la col·laboració del consistori poblatà.