LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
19 juny 2019
Categories
Educació
General

La Pobla inicia accions contra la violència de gènere, també a les festes

El passat dilluns a la nit, durant el ball de la festa de les Falles, a la Pobla es va engegar una acció de sensibilització en contra de les violències sexuals en entorns d’oci nocturn. Aquesta és una iniciativa que neix d’un grup de dones que van participar a la formació de gènere el passat mes de març i abril. L’objectiu d’aquesta campanya, que consta de la lectura d’un manifest, unes falques que sonen durant la nit i uns cartells amb missatges sensibilitzadors, és conscienciar les persones que assisteixen als balls de nit de les festes sobre la violència que s’exerceix durant les festes i que, sovint, queda justificada per l’alcohol i la festa. Aquesta acció es coordina amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà en el marc d’una campanya per a la prevenció de violències i sexismes als espais d’oci i públics en què actualment s’està treballant.

A la Pobla fa uns mesos que treballem en accions contra la violencia de gènere i és gràcies a això que s’ha engegat aquesta campanya que es durà a terme a totes les festes que es fan a ala Pobla durant el mes de juliol. Una formació sobre el gènere va ser la primera de les accions que es van proposar des de l’Ajuntament de la Pobla. Aquesta va comptar de tres sessions i més de 20 participants de diversers edats que, conjuntament, van decidir tirar endavant la campanya de sensibilització durant les festes a petició de les més joves.

També, en el marc d’aquesta inquietud de les participants de la formació de gènere i de la campanya del Consell Comarcal, es va dur a terme una formació sobre violències masclistes en oci nocturn, punts liles i protocols per a totes les persones implicades en l’organització de festes majors de la comarca. La formació va ser a càrrec de l’Associació Lika, una entitat de Lleida especialitzada en formacions sobre les violències de gènere.

Finalment, el passat 8 de juny, la il·lustradora 3 Voltes Rebel va fer un taller d’il·lustració amb aquarel·les en què van participar 10 joves i adults amb l’objectiu d’expressar, a través de l’art, expressar què és la violència de gènere i l’opressió per motius de gènere.

Totes aquestes accions s’han finançat gràcies a l’aportació del Pacto de Estado contra la violencia de género, una acció del Govern d’Espanya que vol impulsar polítiques per a la eradicació de la violència sobre la dona com una veritable política d’estat.

Aquí us deixem un recull d’imatges de totes les activitats.