LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
21 març 2022
Categories
Art
Cultura
Exposicions
General
Solidaritat

La Pobla de Segur lliura els 12.420 € dels donatius d’una exposició a tres entitats

L’Ajuntament de la Pobla de Segur i els voluntaris de Cultura van realitzar diumenge un acte a la Sala de Plens per tal de lliurar els 12.420 € obtinguts en l’Exposició Benèfica del Llegat Farreres.

Fa uns anys l’Ajuntament de la Pobla de Segur va rebre una donació del Sr. Anton Farreres, fill de la vila. Aquest llegat constava d’uns mil quatre-cents objectes i quadres.

En entrar el nou equip de govern, la tasca es va delegar al grup de Voluntaris i Voluntàries de Cultura de l’Ajuntament qui van encarregar-se d’inventariar i taxar tots els objectes.

Reservats alguns quadres per a l’Ajuntament, amb la resta es va decidir fer-ne exposicions benèfiques.

L’any 2019 se’n va fer una primera edició que va deixar uns guanys d’11.430 €. Aquestes passades festes de Nadal s’ha fet una nova edició de l’exposició. Qui va voler, podia endur-se objectes deixant un donatiu amb un valor mínim indicat.

L’exposició, celebrada al Molí de l’oli, va tenir un molt considerable èxit de públic i es va assolir una recaptació solidària molt considerable: 12.420 €.

A proposta dels voluntaris i previ acord unànime del Ple Municipal, els guanys han anat destinat en ambdues ocasions a tres associacions benèfiques relacionades amb problemes sanitaris que afecten persones filles o descendents de la Pobla de Segur: Associació KAT6A i amics, Petits Superherois Associació de miopatia miotubular i centronuclear i Associació Local de l’AECC Catalunya contra el càncer.

Diumenge passat es va fer, al saló de plens de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, l’acte de lliurament d’un xec de 4.140 euros a cadascuna de les tres associacions esmentades.