LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
25 oct. 2017
Categories
Informació municipal

L’Ajuntament de la Pobla de Segur rebutja l’aplicació de l’article 155, l’empresonament dels Jordis i la violència de l’1 d’Octubre

En el ple que va celebrar-se ahir, el consistori va aprovar tres mocions: la de condemna de la violència i repressió policial del passat 1 d’octubre, la que exigeix la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i, finalment, la que demana aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. L’aprovació d’aquestes mocions va comptar amb el suport dels sis regidors d’ERC i els 4 del PDeCAT, mentre que el regidor del PSC va votar-hi en contra. El regidor del PSC, Carles Boix, va explicar en cada una de les mocions que hi votava en contra perquè no es pot recolzar una moció que dóna suport a un govern que ha ignorat el marc estatutari i constitucional que entre tots ens hem donat. Tot i això, Boix va remarcar que condemnen l’abús de força per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat i que consideren que l’empresonament dels Srs. Jordi Sánchez i Jordi Cuixart és una mesura desproporcionada. Finalment, va remarcar que creu que caldria convocar eleccions.

En el marc d’aquestes mocions, l’Ajuntament de la Pobla ha declarat persona non grata al Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, així com n’ha demanat la seva dimissió, com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col•legis electorals.

Amb aquesta aprovació, el consistori de la Pobla ha sigut un dels primers Ajuntaments del Pallars Jussà que ha mostrat el rebuig a l’abús de poder a què l’estat espanyol està sotmetent a Catalunya.