LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
16 juny 2021
Categories
General
Informació municipal
Turisme

L’Ajuntament desafecta una finca com a domini públic per posar-la a la venda

El ple municipal de l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha modificat l’afectació com a domini públic una finca del carrer d’Oran. Es tracta d’una casa amb una zona d’hort contigu on estava previst construir-hi el Centre de Memòria de la Guerra Civil espanyola als Pirineus. Ara, 12 anys després de la compra de l’immoble i 14 anys després de l’inici de l’expedient del projecte del centre d’interpretació, l’Ajuntament ha acordat desafectar la finca, que passarà a catalogar-se com a bé patrimonial.

L’alcalde, Marc Baró, ha explicat que “aquest ha estat un tràmit que s’havia de fer per intentar vendre l’immoble i així recuperar part de la inversió feta fa anys quan es va comprar. El projecte previst no va seguir endavant i la finca mai s’ha destinat a cap servei públic”. D’aquesta manera es posaria punt i final a un expedient iniciat el 2007.

El sessió celebrada aquest dimarts coincidia amb el segon aniversari de la constitució del ple municipal, després de les eleccions del 26 de maig de 2019. A l’inici de la sessió, l’alcalde ha volgut recordar aquesta efemèride i ha felicitat tots els regidors i regidores per la feina feta.

Qualificació de municipi turístic  

El ple municipal celebrat aquest dimarts ha servit també per aprovar la qualificació de la Pobla de Segur com a municipi turístic; un canvi que permetrà variar els horaris d’obertura dels comerços. Dues de les condicions per ser considerat municipi turístic és disposar d’un bé declarat patrimoni de la humanitat o celebrar un gran esdeveniment cultural d’àmbit nacional o internacional. “Les falles de la Pobla i la Diada dels Raiers compleixen plenament els requisits que es demanen i per això hem proposat al ple aprovar aquesta qualificació que regularitzarà que els comerços puguin obrir fins les nou de la nit”, ha explicat Baró.