LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
2 abr. 2024
Categories
Cultura
General

Presentació del llibre “Quan sonava la sirena” de Manel Gimeno

La sala de plens de l’Ajuntament de la Pobla de Segur va acollir, dissabte 30 de març, la presentació del llibre “Quan sonava la sirena”, del poblatà Manel Gimeno i publicat per l’editorial Bresca.

Després de la benvinguda per part del regidor de Cultura, Ramon Enric Guimó, Manel Gimeno i l’editor Alexandre Amat van explicar els principals detalls d’aquesta publicació que narra les centrals hidroelèctriques que aprofitaven les aigües dels rius Flamicell, Noguera Pallaresa, Segre i Éssera i el com i el per què van ser objectius de l’aviació feixista durant la guerra civil espanyola. La presentació va ser il·lustrada amb la projecció de nombroses fotografies i plànols de les centrals bombardejades, els avions que ho van fer i els refugis antiaeris que es van construir.

Manel Gimeno és un reconegut referent de la història de la II República i la Guerra Civil, especialment a les comarques del Pallars. Entre algunes de les seves publicacions sobre el tema en destaca “Revolució, guerra i repressió al Pallars”, “Indrets d’una guerra” o “Del Montsec a les Valls d’Àneu”, entre altres treballs.