LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
10 maig 2021
Categories
General

Olga Suanya presenta “121 cançons i un hotel” a la Pobla

Ahir, diumenge 9 de maig, es va presentar el llibre “121 cançons i 1 hotel” (Editorial Símbol) al Molí de l’oli de la Pobla de Segur. L’acte, que va comptar amb força presència de públic i va ser presentat per Manel Dalmau, no es va poder fer al jardins de casa Mauri a causa del mal temps.

La periodista Olga Suanya, que passa temporades al Pallars, durant tot l’any passat es va dedicar a escriure una entrada diària sobre una efemèride vinculada a una cançó a la web chelseahotel.blog. D’aquestes 366 històries amb banda sonora, se n’han escollit les cent vint-i-una que formen el llibre, prologat per Salvador Cardús.

Inspirant-se en el Chelsea, conegut hotel novaiorquès per on han passat cantants com Bob Dylan, Leonard Cohen, Janis Joplin i molt altres, on s’han escrit novel·les, s’hi ha rodat pel·lícules, s’hi ha viscut relacions apassionades i fins i tot  s’hi ha comès algun assassinat, Olga Suanya ens presenta cròniques diàries amb rerefons musical, especialment de la música pop.

Amb un format innovador, el llibre ha tingut molt èxit i actualment n’està fent pòdcasts radiofònics de cadascuna de les efemèrides més importants seleccionades per a fer el llibre. També podem trobar la llista de la músiques a Spotify.