LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
20 oct. 2018
Categories
General
Informació municipal
Turisme

L’Ajuntament de la Pobla de Segur obté 350.000€ per a l’execució d’un Pla de Foment Territorial de Turisme

El projecte finançat inclou la modernització integral del Parc Municipal i l’entorn del Conjunt Modernista Mauri a més d’accions vinculades al Centre de Mobilitat Sostenible “l’Estació” i el  Ràfting a la Noguera Pallaresa

La Direcció General de Turisme de la Generalitat ha resolt finançar el projecte anomenat “Valorització de la Pobla de Segur com a Porta d’Entrada al Pirineu” que l’Ajuntament de la Pobla de Segur va presentar a la convocatòria de Plans de Foment Territorial de Turisme 2018 amb 350.000€. A més el projecte també comptarà amb cofinançament de la Diputació de Lleida a través de dues subvencions que sumen 111.806,28€ i aportacions de privats del municipi en forma d’accions: l’Agència de Viatges Pirineu Emoció i l’empresa constructora Fortanco 81. El projecte ha obtingut una valoració de 56,2 punts, la sisena puntuació a nivell català i la primera entre els municipis de la Delegació Territorial de Turisme de Lleida.

El projecte presentat inclou actuacions en tres indrets del municipi: el conjunt modernista Mauri, el Centre de Mobilitat Sostenible “l’Estació” i el Riu Noguera Pallaresa. Al conjunt modernista Mauri es projecta una modernització integral del Parc Municipal Alcalde Boixareu i la seva connexió urbanística amb l’entorn i especialment amb el Conjunt Modernista Mauri, un dels principals atractius turístics de la Vila de  la Pobla.

A l’Estació, es crearan aparcaments dissuassoris al voltant de l’edifici principal, per facilitar l’ús de les alternatives de mobilitat sostenible que s’hi ofereixen. A més, es recuperaran diversos elements del patrimoni ferroviari i es dotarà l’equipament de WiFi i punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Pel que fa al riu Noguera Pallaresa es projecta habilitar l’indret del Parc dels Raiers com a punt de recepció de les embarcacions de ràfting que podran arribar fins a la vila amb la propera obertura d’un Salt per embarcacions a la Presa de Llania.

  • [pdf - 1,27 MB]