LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
19 abr. 2022
Categories
General

Quin futur volem per la Pobla?

El passat 6 d’abril es va dur a terme el taller “Escenaris de futur”, en el marc del Pla de dinamització socioeconòmica de la Pobla de Segur anomenat “La Pobla de Segur, horitzó 2030”, on hi van participar una vintena de persones.

La primera part del taller es va centrar en fer una pluja d’idees tenint en compte un escenari negatiu: Com serà el nostre municipi d’aquí a 10 anys si no fem res? Les respostes a aquest escenari es van centrar en aspectes com el despoblament, l’èxode juvenil, l’envelliment de la població, la pèrdua de serveis, habitatge no accessible, un sector primari sense rellevància i pèrdua d’atractiu turístic.

A continuació es va plantejar un escenari desitjat a través de la següent pregunta: Com ens agradaria que fos el nostre municipi d’aquí a 10 anys? Les aportacions es van centrar en ser un poble atractiu pel jovent, amb serveis de qualitat, amb negocis actius i dinàmics, amb un sector primari potent, amb habitatge accessible, amb un model de turisme sostenible, amb bones comunicacions i amb recorregut cap a la transició ecològica.

A la segona part del taller es va demanar que el públic identifiqués propostes d’accions per tal d’aconseguir l’escenari desitjat d’aquí a 10 anys, on es van plantejar més de vint accions possibles.

Podeu consultar l’informe complet dels resultats del taller als documents adjunts del final de la notícia.

Per tal de continuar treballant en l’elaboració del Pla, hi ha previstes les següents reunions i tallers, dels que informarem ben aviat:

  • Reunió temàtica del sector del comerç i serveis: dia 4 de maig a les 15 h a la sala de plens de l’Ajuntament
  • Reunió temàtica del sector primari (pagesia, ramaderia i transformació agroalimentària): dia 4 de maig a les 18 h a la sala de plens de l’Ajuntament
  • Reunió d’empreses vinculades al polígon industrial: dia 11 de maig a les 19 h a la sala de plens de l’Ajuntament
  • Taller participatiu social obert a tota la ciutadania: dia 25 de maig a les 18 h al Molí de l’Oli. Tractarem temes d’habitatge, serveis a la gent gran, infants, jovent, educació, mobilitat i infraestructures, patrimoni.