LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
13 jul. 2020
Categories
Festes i fires
General
General
Infants i joves

S’anul•la el Fem Colla de la Festa Major

La realitat de la pandèmia pel coronavirus de la Covid-19 s’ha imposat i, tot i la voluntat de celebrar un Fem Colla sanitàriament segur, finalment aquest any no hi haurà el concurs de colles de la Festa Major. El confinament del Segrià i els rebrots de la darrera setmana han portat a prendre una decisió difícil i amarga, explica Eloi Tirvió, regidor de festes de la Pobla de Segur. “Havíem treballat un Fem Colla adaptat, n’havíem parlat amb les colles i fins fa una setmana el vèiem viable. La situació, però, ha canviat molt i no volem fer cap irresponsabilitat ni posar en perill a ningú”, afegeix el regidor.

Aquesta hauria estat la quarta edició del Fem Colla, una iniciativa que va néixer amb la voluntat d’incentivar els poblatans i les poblatanes de totes les edats a participar de les diferents activitats de la festa major per així sentir-se-la més seva. En les tres primeres edicions el Fem Colla va ser tot un èxit, ja que va reunir, en cada edició, més de 250 persones d’entre 16 i 50 anys. El Fem Colla s’ha consolidat com l’activitat estrella de la festa major, de fet, les colles el defineixen com “una oportunitat brutal per conèixer i portar-te amb gent d’altres edats. Ens uneix molt a tots com a poble i val molt la pena”.  Des del consistori volem agrair a les colles la seva implicació i la seva comprensió en la presa d’aquesta decisió.

Enguany, doncs, se celebrarà una Festa Major atípica, que serà del dijous al dissabte i que només manté els actes en què es pot controlar l’aforament. Algunes de les activitats que es duran a terme són la cantada d’havaneres, un autocine o una animació infantil. A més, aquest any, per tancar la festa al cel de la Pobla hi haurà un castell de focs, una activitat que els poblatans i les poblatanes es podran mirar des de casa. Tirvió remarca: “Demanem responsabilitat a totes les persones que participin en algun dels actes de la Festa Major i esperem que l’any que ve la puguem celebrar amb tota normalitat”.