LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
17 febr. 2020
Categories
General
Informació municipal
Solidaritat

L’Ajuntament entrega 11.403 € dels xecs solidaris de l’herència Farreres

L’Ajuntament de la Pobla va entregar el passat dissabte la recaptació solidària de l’Herència farreres a les Associacions KAT6A, Petits Superherois i l’Associació Local Contra el Càncer. Cada Associació va rebre 3.801 €, un terç dels 11.403 € recaptats durant l’exposició solidària de les festes de Nadal.

A finals del 2017 l’Ajuntament de la Pobla de Segur va signar l’acceptació de la cessió de l’hereu universal del Sr.Anton Farreres, un llegat que consisteix en un seguit de quadres, màscares i objectes de tipus molt divers, la majoria adquirits en cases de subhastes. En entrar el nou equip de govern, la tasca es va delegar al grup de persones voluntàries de Cultura de l’Ajuntament qui il·lusionats i engrescats es van proposar com a primers objectius: inventariar tots els objectes arribats i taxar-los a partir de les factures de les cases de subhastes o d’altres mitjans.

Un cop fet això, es va decidir, amb l’acord del Ple municipal, treure part dels objectes que no tenen cabuda en un ajuntament i algun quadre. A tal fi, es va fer una exposició al Molí de l’oli on, qui va voler, va poder endur-se objectes deixant un donatiu amb un valor mínim indicat. L’exposició va tenir un molt considerable èxit de públic i es va assolir una recaptació solidària molt alta: 11.403 €.

Per acord previ dels Voluntaris i Voluntàries de Cultura, i prèvia informació al Ple Municipal qui ho va aprovar per unanimitat, els guanys anaven destinats a tres associacions benèfiques relacionades amb problemes sanitaris que afecten persones filles o descendents de la Pobla de Segur: Associació KAT6A i amics, Petits Superherois Associació de miopatia miotubular i centrenuclear i Associació Local de l’AECC Catalunya contra el càncer.