LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
12 set. 2022
Categories
General

Acte institucional de la Diada de Catalunya

Com ja ve essent habitual des de fa 24 anys, molts poblatans i poblatanes van reunir-se en l’acte institucional per celebrar l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

Com cada any l’acte va tenir lloc als jardins de casa Mauri, seu del consistori municipal, als peus de l’estàtua al·legòrica al general Moragues, un dels màxims exponents de la lluita per les llibertats del poble català durant la guerra de Successió. El general gironí, casat amb una pallaresa, després d’acabar la guerra fou empresonat, torturat i esquarterat, quedant exposat el seu cap en una gàbia a les portes de Barcelona durant dotze anys com a símbol d’escarni dels vencedors borbònics.

Després d’una introducció sobre el motiu de l’aplegament, es va fer un emotiu minut de silenci en record de tots els poblatans, poblatanes i persones relacionades amb el nostre poble que durant aquest any han perdut la vida. Després de la concorreguda ofrena floral, en què van participar la major part de les associacions poblatanes així com els partits polítics amb representació al consistori, l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, va adreçar unes paraules als assistents i es va cloure l’acte cantant “Els segadors”, himne nacional català.

Després hi va haver un aperitiu popular amenitzat per la bona música de Cris i Dami, duet pallarès.