LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
8 febr. 2019
Categories
General
Informació municipal
Natura
Turisme

Jornada de portes obertes a l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu

El passat dissabte va tenir lloc la jornada de portes obertes de l’Estació d’Esport i Natura del Pirineu, que va comptar amb la presència del M. H. Sr. Roger Torrent i Ramió, president del Parlament de Catalunya, l’Il·lm. Sr. Lluís Bellera i Juanmartí, alcalde de la Pobla de Segur i l’Il·lm. Sr. Constantí Aranda i Farrero, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

La rehabilitació d’aquesta antiga estació de tren en desús ha suposat una inversió de 336.000,91€, finançada en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i en un 32,82% pel departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i ha consistit en reconvertir-la en un nou equipament que acull l’oficina de turisme de la Pobla de Segur, un espai d’atenció als esportistes i un espai interpretatiu de la comarca amb especial atenció a la Vall Fosca i la zona de Collegats-Boumort. Tots els espais són d’accés lliure i gratuït per tal de difondre els principis de desenvolupament sostenible en els desplaçaments turístics i alhora, fomentar els valors de conservació del patrimoni natural i cultural en la població.
Els aficionats a l’esport podran trobar una biblioteca amb llibres relacionats amb la pràctica esportiva, veure audiovisuals que ells mateixos han pogut gravar minuts abans, dutxes i fins i tot un taller de bicicletes.
A l’espai interpretatiu es podran viure experiències sensitives que permetran captar l’olor de la flora típica de la comarca i apreciar-ne les varietats més autòctones. A més, es podrà visualitzar com es genera el procés d’energia elèctrica produïda per les centrals hidroelèctriques del Pallars, descobrir l’àmplia gama de rutes a la comarca tant de senderisme, de BTT com de ciclisme, els llocs de guaita, els espais on practicar esports nàutics i barranquisme. Finalment, es podran veure audiovisuals d’activitats tradicionals com les falles o els raiers, i altres de caire més esportiu.


L’oficina de turisme de la Pobla de Segur, la primera de la demarcació de Lleida, hi trasllada la seva seu i des d’aquest modern i acollidor espai ampliarà la informació de totes aquestes activitats i es donarà informació de les activitats i propostes que ofereix la comarca. Segons el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda Farrero: “Amb aquesta actuació s’ofereix un nou equipament per prestar serveis relacionats amb la mobilitat sostenible i es recupera un edifici emblemàtic de la població que establirà sinergies amb els nous trens del corredor Lleida – La Pobla de Segur”.