LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
20 març 2020
Categories
Informació municipal
Salut
Solidaritat

Si t’estimes la Pobla, NO ens vinguis a veure

L’Ajuntament de la Pobla vol manifestar la seva preocupació davant l’onada de desplaçaments cap a segones residències i domicilis de familiars des que es va decretar l’Estat d’Alarma i el confinament de la població arran de la situació d’alerta motivada pel COVID-19. Volem recordar que la població de la Pobla és envellida, així com la del Pallars Jussà, i que són el col·lectiu de més risc. A més, cal tenir en compte també que tenim un sistema sanitari dimensionat per tan sols 18.000 habitants, amb un sol hospital pels dos Pallars que compta amb 36 llits i que no té UCI, cosa que ens converteix en un territori especialment sensible a aquestes afectacions.

En un exercici de responsabilitat individual i col·lectiva, demanem respectar les indicacions que es derivin del seguiment d’aquest episodi tot mantenint la tranquil·litat i el sentit comú. D’una banda, perquè els desplaçaments per motius no recollits als decrets i resolucions de les autoritats competents estan prohibits i seran sancionats, però, sobretot, per no haver de lamentar pèrdues humanes derivades de la imprudència i la inconsciència.

Sabem que el nostre entorn rural és un espai idoni per fugir de la hipocondria de la ciutat, però en ESTAT D’ALARMA aquesta decisió pot tenir greus conseqüències per a la població resident. És molt important ser conscients que podem ser persones portadores del virus i que aquests desplaçaments augmenten el risc de contagi.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de la Pobla demanem a la població que no vingui mentre duri aquesta situació. Tot el que sigui mantenir-se a casa i limitar la mobilitat ajudarà a controlar la propagació del coronavirus als nostres pobles i protegir la població de risc.

Tots volem que els nostres pobles continuïn vius. Si us plau, en aquests dies, si estimes la Pobla i la comarca, no vinguis.