LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
23 gen. 2019
Categories
General
Infants i joves

Els joves de la Pobla fan 10 propostes que votaran el divendres en assemblea

Són 10 les iniciatives que els i les joves de la Pobla han proposat als pressupostos participatius de joventut per aquest 2019, vuit són de joves d’entre 12 i 17 anys i dues de joves d’entre 18 i 29. D’una banda, en l’àmbit del lleure, s’ha proposat la creació d’un espai jove al Casal Cívic, un curs de risoteràpia, una activitat de paintball a la Pobla i uns monòlegs científics. De l’altra, en l’àmbit d’esports, les propostes són una sortida d’esquí de muntanya, 100 hores d’esport consecutiu, un curs d’iniciació al barranquisme i millorar el parc de cal·listènia. Finalment, en l’àmbit cultural, es proposa de crear un grup de batucada o percussió. Aquestes són les 10 propostes viables de les 14 que s’han rebut, cosa que des de l’Ajuntament es valora molt positivament. Marc Baró, regidor de joventut, remarca: “si tenim en compte la població jove que hi ha a la Pobla i ho comparem amb iniciatives similars que s’han dut a terme en altres municipis, la quantitat de propostes que hem rebut és bona”.

L’Ajuntament ha posat en marxa els pressupostos participatius per primer any amb l’objectiu de responsabilitzar i crear mecanismes on totes les persones joves tinguin l’oportunitat de participar en les dinàmiques socials del municipi. És per això que totes les persones d’entre 12 i 29 anys estan convocades el divendres a les 19h a la fàbrica de cervesa C13 per decidir en assemblea quines són les propostes que es duran a terme durant el 2019. Per prendre aquesta decisió, caldrà que les persones que han proposat les iniciatives l’expliquin a l’assemblea i després es farà una votació col·lectiva i una d’individual. Les iniciatives escollides es duran a terme amb el lideratge de les persones que les hagin proposat i el suport tècnic i econòmic de l’Ajuntament de la Pobla.

Des de l’Ajuntament convidem a totes les persones joves a participar a l’assemblea i fer així un exercici de democràcia directa que els permetrà de decidir com gastar els diners públics destinats a activitats de joventut.