LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
30 juny 2020
Categories
Festes i fires
General
Informació municipal
Turisme

L’ajuntament suspèn el festival Vianda d’enguany i opta per celebrar-lo al 2021

La decisió ha estat motivada per la crisi econòmica i social derivada del COVID19, i per la incertesa pel futur més proper

A la Pobla, com a la major part de les poblacions del país, la crisi econòmica i social que ha generat el COVID19 i la incertesa pel futur més proper, han provocat que l’Ajuntament hagi hagut de replantejar les activitats programades per als propers mesos, i que les prioritats en la distribució dels recursos del Consistori s’hagin vist alterades.

En aquest marc, Vianda, Festival Gastronòmic de Muntanya —inicialment previst per al maig de 2020 però que ja havia estat ajornat al setembre d’enguany— torna a posposar-se, en principi fins a l’1 de maig de 2021, sempre que la situació sanitària ho permeti.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Mia Tirbió, ha manifestat que en el context en què ens trobem, l’Ajuntament ha decidit suspendre l’edició d’enguany —que era la primera— i plantejar-nos un festival potent i atractiu tan aviat com les condicions ho permetin.

Vianda vol ser un esdeveniment de referència en el calendari pirinenc, i servir d’impuls i consolidació del sector primari i l’agroalimentari del municipi i de la comarca. En ser la primera edició, l’Ajuntament considera del tot necessari que les condicions siguin les òptimes, i poder garantir la seguretat sanitària i de mobilitat.

Vianda Festival Gastronòmic dde Muntanya s’havia de celebrar al nucli antic de la Pobla, i programa incloïa un Mercat de Viandes, on estava prevista la participació de la major part de productors agroalimentaris i agents culturals de la Pobla de Segur i el Pallars Jussà, i un dinar popular a l’Espai Brasa. El Festival també oferia música folk amb grups pirinencs, cercavila i teatre de carrer, demostració  de xollada d’ovelles, espectacles de màgia i teatre per a tots els públics, tallers participatius, demostracions de cuina en directe, sessions divulgatives, una taula rodona amb nutricionistes i cuiners de reconegut prestigi, maridatges entre productes locals guiats pels mateixos elaboradors, exposicions…

L’Ajuntament vol agrair a tots els poblatans i poblatanes la seva implicació i col·laboració en l’organització de Vianda, i emplaçar-los a tornar a treballar plegats en el nou Festival de l’any vinent.