LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
17 jul. 2020
Categories
General
Informació municipal
Natura

L’Ajuntament de la Pobla habilita zones de bany als rius i al llac

L’Ajuntament de la Pobla ha decidit apostar per adequar les zones de bany dels rius i dels llacs arran de la decisió de no obrir la piscina municipal a causa de les mesures sanitàries de la COVID-19. Aquesta actuació s’ha dut a terme a zones ja freqüentades pels banyistes: la bassa del Flamisell; la zona de Sant Joan i del Xiringuito al llac i els Eixavegons, la bassa de Vallcarga, la Barraca i la presa de Llania al Noguera. Aquestes àrees s’han desbrossat i s’hi ha millorat els accessos, com és el cas de la creació d’unes escales a la zona dels Eixavegons, i també s’ha habilitat àrees d’aparcament en alguns d’aquests espais. A més, s’ha reobert el camí de la ribera del Noguera perquè així els banyistes puguin accedir a peu o en bicicleta a totes les zones de la vora del riu. “Volem que aquests espais estiguin nets i ben habilitats per garantir un bany més segur i tenim la intenció de mantindre-ho any rere any”, explica Eloi Tirvió, regidor d’esports, que afegeix: “També volem impulsar el camí de Ribera perquè es converteixi en una zona de passeig per a tothom”.

Aquestes zones compten també amb una senyalització gràfica en què s’especifiquen les mesures sanitàries a seguir arran de la COVID-19, així com la normativa de bany en zones de riu i llac no controlades. Als panells informatius s’hi ha inclòs un codi QR en què els banyistes poden trobar la informació en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i també el plànol de les diferents zones de bany.

La iniciativa d’adequar i senyalitzar les zones de bany dels rius i els llacs que envolten el municipi ha estat liderada pel consistori poblatà i coordinada amb el Consell Comarcal, que l’ha fet extensiva a la resta de municipis pallaresos.