LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
17 juny 2021
Categories
General
Infants i joves

Activitats mediambientals amb alumnes de l’escola

Alumnes de l’Escola Els Raiers de la Pobla de Segur han realitzat activitats d’educació ambiental, en col·laboració amb Carlos Belmonte, tècnic ambiental de l’Ajuntament. Les dues primeres activitats van ser en el marc de la Setmana de la Natura, que es va celebrar del 25 de maig al 3 de juny a la Pobla de Segur. Aquells dies, els nens i nenes de 4t i de 5è de  primària van fer una batuda de recollida de brossa pel camí de ribera del Noguera Pallaresa i a la confluència entre aquest riu i el Flamisell.

L’experiència positiva d’aquestes dues activitats va fer que des de l’escola es vulgui repetir. Així, aquest dimarts van ser els infants de 3r de primària els que van tornar al punt on s’uneixen el dos rius per recollir els residus que hi van trobar.

Per últim, aquest dijous estava previst que els alumnes de 6è fessin un estudi qualitatiu ambiental del riu, aplicant els conceptes apresos a l’aula. L’objectiu era estudiar tant el cabal i la velocitat del riu, com la qualitat biològica a partir del tipus de macroinvertebrats que s’hi poden trobar. La pluja, però, ha fet que aquesta activitat s’hagués de suspendre.

La Setmana de la Natura

Més d’un centenar de persones van participar en els diferents actes celebrats per la Setmana de la Natura a la Pobla de Segur. Les activitats eren diverses: des de classes de ioga fins un cens de nius d’orenetes o una tarda de lectura infantil. La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN). S’organitza al voltant del 5 de juny, dia mundial del Medi Ambient, per promoure accions a favor de la conservació de la natura.