LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
2 maig 2023
Categories
General

Cloenda de l’exposició “Espantaocells”, d’indumentàries d’Amor Estadella

Prop de mil visitants han pogut gaudir de l’exposició “Espantaocells”, indumentàries de l’Amor Estadella, al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur de l’1 d’abril a l’1 de maig. Durant vint anys de la seva vida, l’Amor (Badalona, 1937) s’ha dedicat amb paciència i entusiasme, en la tranquil·litat de Toralla, a la creació d’aquesta vintena d’indumentàries que formen la col·lecció. Les indumentàries, que no vestits, són veritables obres d’art on el pinzell o el cisell han estat substituïts per l’agulla i el didal. A partir de teles antigues, l’Amor Estadella hi realitza brodats a tall de dibuix i pintura, i hi incorpora material natural i reciclat (pedres, ferros, fòssils…) a tall d’escultura.

Després d’exposar en diverses poblacions catalanes i algunes capitals europees com Hamburg o Munic, la dissenyadora pallaresa Amor Estadella, a petició de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, ha accedit a fer aquesta darrera exposició a la seva comarca. Els organitzadors de l’exposició estan molt satisfets dels resultats obtinguts i de l’enorme quantitat de visitants amb què ha comptat, no solament de les nostres contrades, sinó dissenyadors i persones del món de la cultura d’arreu de Catalunya. Els més de nou-cents visitants han felicitat l’Amor per la seva feina i l’art que demostra tenir.


Tant l’acte inaugural com el de clausura van comptar, a més d’altres persones, amb la presència de la dissenyadora Anna Figuera i Delgado, també de Toralla però instal·lada a Madrid.