LAPOBLADESEGUR.CAT

Ajuntament

La Pobla de Segur: Horitzó 2030

Des de l’Ajuntament de la Pobla de Segur estem treballant en el Pla de dinamització socioeconòmica de la Pobla de Segur que hem anomenat “La Pobla de Segur: Horitzó 2030”. La realització del Pla ofereix l’oportunitat de reflexionar sobre el model de desenvolupament local futur desitjable i possible, de manera participada i buscant el consens entre els diferents agents socioeconòmics del municipi. Per fer-ho, cal partir del model de vida actual, veure les potencialitats del municipi i a partir d’aquí, traçar les línies estratègiques i identificar les accions que permetin assolir aquest model de desenvolupament local.

Quin futur volem per la Pobla?

El passat 6 d’abril es va dur a terme el taller “Escenaris de futur”, on hi van participar una vintena de persones.

La primera part del taller es va centrar en fer una pluja d’idees tenint en compte un escenari negatiu: Com serà el nostre municipi d’aquí a 10 anys si no fem res? Les respostes a aquest escenari es van centrar en aspectes com el despoblament, l’èxode juvenil, l’envelliment de la població, la pèrdua de serveis, habitatge no accessible, un sector primari sense rellevància i pèrdua d’atractiu turístic.

A continuació es va plantejar un escenari desitjat a través de la següent pregunta: Com ens agradaria que fos el nostre municipi d’aquí a 10 anys? Les aportacions es van centrar en ser un poble atractiu pel jovent, amb serveis de qualitat, amb negocis actius i dinàmics, amb un sector primari potent, amb habitatge accessible, amb un model de turisme sostenible, amb bones comunicacions i amb recorregut cap a la transició ecològica.

A la segona part del taller es va demanar que el públic identifiqués propostes d’accions per tal d’aconseguir l’escenari desitjat d’aquí a 10 anys, on es van plantejar més de vint accions possibles.

Taller participatiu “Escenaris de futur”

Procés participatiu d’Instagram

Del 27 d’abril al 3 de maig es va fer procés participatiu a Instagram per recollir l’opinió dels poblatans sobre diversos temes.

El dia 25 de maig es va celebrar un taller participatiu “Social” obert a tota la ciutadania, en el que hi van participar una vintena de persones. Primer de tot es va contextualitzar la situació actual de cada unes de les temàtiques a tractar: habitatge, mobilitat, infraestructures i comunicacions, transició ecològica, gent gran, formació, joves i infants, cohesió social i associacionisme i patrimoni natural i cultural.

Taller participatiu “Social”

A continuació es va fer un taller de propostes d’accions per millorar diferents aspectes que incideixen en la qualitat de vida dels poblatans i poblatanes, ampliant o millorant les idees recollides al taller “Escenaris de futur” a través d’un espai de conversa compartit. Es van proposar una cinquantena d’idees d’actuacions, que podeu consular al document de resultats penjat al final de la pàgina.

A continuació podeu consultar i descarregar els resultats dels tallers “Escenaris de futur” i “Social” i del procés participatiu d’Instagram.