LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
20 juny 2022
Categories
Cultura
General

Èxit de la presentació del llibre “Del Montsec a les Valls d’Àneu seguint els indrets d’una guerra. Front del Pallars 1938-39”

Aquest passat diumenge, 19 de juny, el Manel Gimeno i Llardén va presentar al Molí de l’oli el seu nou llibre “Del Montsec a les Valls d’Àneu seguint els indrets d’una guerra. Front del Pallars 1938-39” davant nombrós públic.

L’acte va ser conduït per Ramon Enric Guimó, regidor de cultura d’aquest Ajuntament, i comptà a més amb la presència del Sr. Alexander Amat, propietari de l’editorial Bresca que ha editat aquest nou llibre del Manel Gimeno, investigador poblatà referent dels esdeveniments dels temps de la II República, la Guerra Civil i la immediata postguerra.

El Manel Gimeno és autor de nombrosos llibres de l’esmentada temàtica com “Revolució, guerra i repressió al Pallars” (1987),  “ Indrets d’una guerra: cronologia del front del Pallars: abril del 1938-febrer del 1939” (2018) o “Un segle i mig de botigues i indústries de la Pobla de Segur” (1999).

Aquest nou llibre ens proposa, a través de diferents excursions, conèixer les nostres comarques mitjançant la visita de llocs que van ser referents claus durant els tristos episodis de la guerra civil. La publicació està plantejada com una guia visual, amb moltes fotografies i indicacions pràctiques per a realitzar les excursions. Disposa de 41 guia així com tracks en GPS que ens permeten fer les rutes i que es poden descarregar en un codi QR i seguir-les a través de Wikiloc.