LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
26 jul. 2021
Categories
Cultura
General

Carme Rei-Granger presenta el seu darrer llibre a la Pobla

Amb una notable assistència de públic, divendres 23 de juliol als jardins de Mauri de la Pobla de Segur es va realitzar la presentació del llibre “Afers privats (de la vall Fosca a Aotearoa)” de l’escriptora poblatana Carme Rei-Granger i publicat per Garsineu Edicions. La presentació va córrer a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Pobla, Ramon Enric Guimó, i de la mateixa autora.

La Carme ha estat, durant tota la seva vida laboral, professora de llengua a diversos instituts i universitats d’Estats Units, Escòcia i Nova Zelanda. Ha coescrit algun llibre i ha escrit diversos llibres de text per a l’aprenentatge de la nostra llengua adreçats a estrangers. Va ser cofundadora, l’any 1974, de la North American Catalan Society, institució que difon la llengua i la cultura catalana arreu d’Estats Units i del Canadà.

Aquest primer llibre en solitari consta de set relats. Basat en dades biogràfiques lliurement adaptades, ens descriu amb lirisme i precisió trossos de la vida dels descendents d’una casa pairal de la vall Fosca, majoritàriament dones resilients que lluiten contra els canvis que la societat els vol imposar.